Yllättäville avauksille tarvetta - Uusi pop up -paikallislehti hakee rahoitusta

Lahtelaislähtöisiä nuoria journalisteja on mukana perustamassa uudenlaista verkkopaikallislehteä Inariin. Tekijäjoukko hakee joukkorahoitusta Uusi Inari -nimiselle pop up -paikallislehdelle

Jos työryhmä saa joukkorahoituksella tarpeeksi rahaa, se julkaisee lehteä helmi-maaliskuussa 2015. Lehden ensimmäinen juttu ilmestyi keskiviikkona.

- Pop up tarkoittaa yllätyksellistä ja väliaikaista. Erityisesti paikallislehdet ovat yllätyksellisten avausten tarpeessa. Tarkoituksemme on selvittää, mitä kaikkea paikallisjournalismi voi olla verkossa, ilman paperin paineita, kertoo päätoimittaja Mari Uusivirta tiedotteessa.

Lehden tekijät ovat nuoria journalisteja, joilla on kokemusta eri puolilta Suomea eri tiedotusvälineistä, muun muassa Itä-Hämeestä, Etelä-Suomen Sanomista, Lapin Kansasta ja Helsingin Sanomista. Heistä kaksi on Lahdesta kotoisin ja yksi Heinolasta. Seitsemän ryhmän jäsentä on opiskellut journalistiikkaa tai kuvajournalismia Tampereen yliopistossa. Kahdeksas jäsen on lahtelainen kuvaaja.

- Paikallislehtiä tehdään tällä hetkellä pienillä voimavaroilla, vaikka juuri niiden journalismi on lähimpänä ihmisten arkea, Uusivirta sanoo.

Tekijöiden mukaan Uusi Inari etsii kevyitä keinoja tehdä toimivaa verkkojournalismia, jota kaivataan erityisesti alueilla joilla välimatkat ovat pitkiä ja varhaisjakelu kallista.

Uuden Inarin verkkosivu

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut