Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vääksyn perhetuvalla jaetaan arki, lystilauantaissa juhla

Tänään saattaa tulla Vääksyssä vastaan veikeää väkeä, ainakin jos suuntaa Aurinkovuoren koululle kolmen aikaan iltapäivällä.

Siellä järjestetään Asikkalan Pelastakaa Lapset ry:n Lystilauantai-tapahtuma, joka on avoin kaikille. Lapset voivat halutessaan pukeutua tapahtumaa varten eläinasuihin, sillä paikalla kaikenikäisiä laulattaa Mama ja eläinorkesteri -yhtye.

Paikalla on onnenpyörä, arpajaiset ja kasvomaalausta. Tapahtuman tuotto käytetään asikkalalaisten, vähävaraisten lapsiperheiden jouluavustuksiin yhteistyössä Asikkalan seurakunnan kanssa.

Lystilauantain lisäksi Asikkalan Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan kuuluu perhetupa, joka on toiminut jo kymmenen vuotta.

Se on kohtaamispaikka lapsille, äideille, isille ja isovanhemmille maanantaiaamupäivisin vanhalla Nuokulla.

Johanna Eintola käy perhetuvalla viikoittain 3-vuotiaan Luukas Leppialhon kanssa. Joukkoon on liittynyt myös Luukaksen kuukauden ikäinen pikkusisko, joka kastetaan huomenna Saimiksi. Isosiskot Siiri ja Sohvi Leppialho käyvät jo koulua.

Eintola sanoo perhetuvan olevan tärkeä kohtaamispaikka kotiäideille ja -isille.

- Asuimme kahdeksan vuotta Tampereella. Kun palasimme tänne vuosi sitten, en tuntenut ketään. Täällä saa vertaistukea ja kuulee muiden kokemuksia.

Perhetuvalla käy joka maanantai kymmenittäin ihmisiä. Eintolan mielestä perhetupa on hyvä paikka Luukakselle harjoitella muiden lasten kanssa olemista ja tavaroiden jakamista.

Perhetuvan toimintaa pyörittää vapaaehtoistoimija Päivi Kantola apunaan kolme eläkeläistä, jotka ovat Kantolan mukaan kullanarvoisia toiminnalle.

- Pyrimme siihen, että tämä olisi matalan kynnyksen paikka perheille tulla mukaan, Kantola kiittelee.

Luukas Leppialho pääsee perhetuvalla leikkimään ja askartelemaan. Jouluaskartelujakin on jo tehty.

- Tein sellaisen, missä oli tähtiä ja tonttuja, poika kuvailee.