Lahden uusi kesäteatteri Laukes jää "pysyvälle tauolle" – yhteislaulukonsertti juhlistaa menneitä vuosia

Suffragettimusikaali Hyvät Siskot jää toistaiseksi Laukesin viimeiseksi tuotannoksi. Musikaali nähtiin kesällä 2017. Kuvassa Anni Kajos, Annamaria Karhulahti, Linda Hämäläinen, Osku Ärilä ja Panu Kangas. Juha Tanhua

Millamari Uotila

Lahden uusi kesäteatteri Laukes jää määrittelemättömän pituiselle tauolle. Sunnuntaina Laukes järjestää Kaikki laulaa Karirannassa -yhteislaulutapahtuman, jonka jälkeen teatteriryhmä vaipuu talviunille, kertoo tuottaja Juha Pihanen tiedotteessa. Pihasen mukaan esityspaikka ja talouden haasteet on ratkaistava ennen kuin jatkoa voi vakavasti suunnitella.

– Jatkuvan muuttamisen takia emme vain saaneet kehitettyä Laukesia tarpeeksi pitkäjänteisesti ja resurssit loppuivat kesken, Pihanen sanoo.

Laukes aloitti toimintansa vuonna 2013 Lahden Myllysaaressa Ilkka Talasrannan käsikirjoittamalla Myllysaaren kaunis Justiina -musiikkinäytelmällä. Teatteri joutui jatkoneuvotteluiden kariuduttua vaihtamaan paikkaa Hollolan puolelle Messilään.

Siellä Laukesin musiikkiteatteria nähtiin kolmena kesänä. Lahden Katu-klubille Laukes siirtyi kesäksi 2017, mutta Katu-klubin lakkauttaminen jätti teatterin jälleen ilman kotia. Teatterin olisi pitänyt aloittaa alusta neljännen kerran viiden vuoden sisään.

– Katu-klubin yhden vuoden tuotanto jäi tappiolle. Kun jatkoa ei tullutkaan, sitä ei pystytty uusilla tuotannoilla paikkaamaan, Pihanen kertoo.

– Siinä vaiheessa oli pakko ottaa aikalisä ja alkaa etsiä uutta pysyvää paikkaa. Tauko näyttää nyt muuttuvan pysyväksi.

Laukes juhlii kuutta vuottaan yhteislaulukonsertilla, jossa lauletaan musikaalisävelmiä Laukesin aiempien tuotantojen tähtien ja Asko Turkian johtaman Laukes All Stars Bandin kanssa. Yleisöä laulattavat Mikael Saari, Annamaria Karhulahti, Anni Kajos ja Panu Kangas. Tilaisuuden juontaa Kirsi Ståhlberg.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 2. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 3. Hollolan tulos ennakoitua vähemmän pakkasella
 4. Hartolan Cafe Rantapuisto yrityssaneeraukseen
 5. Saunarakennus tulessa – pelastajat ajoivat matkalla ojaan
 6. Lahden keskustaan ilmaisparkkeja ravintoloiden noutoruoan hakijoille – "Toivotaan, että vähän edes auttaisi"
 7. Vierumäen Metalli konkurssiin – työntekijät lopettaneet jo vuodenvaihteessa
 8. Näppis: Rajat sitten kiinni myös toisinpäin. Asikkalalaiset saavat jäädä omalle puolelleen.
 9. Suomalaiset valmistavat jo korona-suojaimia – "Hengityskoneelle voi tulla tarvetta"
 10. Lahden kaupunki harkitsee lomautuksia koronatilanteen takia – "Tärkeää, että valtio kompensoi täysimääräisesti kaikki menolisäykset"
 11. ESS:n lukijat osallistuvat nallehaasteeseen – katso kuvat hauskoista pehmoleluista ikkunoissa
 12. Verenpainetutkija Teemu Niiranen, 40, on löytänyt uusia selittäviä tekijöitä kansantaudin kehittymiseen, ja se voi johtaa entistä tehokkaamman lääkkeen syntyyn – "Verenpainepuolelle ei ole tullut yhtään uutta merkittävää lääkettä sitten 1990-luvun"
 13. Hämeen poliisi etsii anastetuksi epäillyn aggregaatin omistajaa
 14. LSL siirtyy reiteillään lauantain aikatauluihin ensi viikosta lähtien – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta
 15. Tutkimus valottaa karua totuutta alle kouluikäisten lasten liikunnan tilasta – "Tulokset saattavat kertoa siitä, että liikunta ei ole riittävän monipuolista kehittämään motorisia taitoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.