Heinolan kesäteatteri paukuttelee henkseleitään: kesän ennakkomyynti sujunut "uskomattoman" hyvin

Jaana Saarinen näyttelee Hyacinthia Heinolan kesäteatterissa. Katja Luoma

Ilkka Kuosmanen

Heinolan kesäteatteri on valmis julistamaan Pokka pitää -näytelmänsä myyntimenestykseksi, kun ensi-iltaan on aikaa noin vuorokausi.

Tuottaja Saija Jäppisen mukaan koko kesän lipuista on myyty tähän mennessä lähes 75 prosenttia. Jäppinen pitää tulosta "uskomattomana".

– Tämän vuoden myynti on ollut parasta vuosiin ja kautta aikain varmasti yksi kesäteatterin parhaista, Jäppinen iloitsee.

Ryhmämyynnissä kasvua on tapahtunut Jäppisen mukaan erityisesti Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa. Heinolan kesäteatteri on suunnannut markkinointiponnistuksiaan aiempaa enemmän juuri näille alueille.

Syy hyvään menestykseen on Jäppisen analyysin mukaan kuitenkin melko yksiselitteinen: näytelmän päähenkilö Hyacinth Bucket on tv:stä tuttu.

–  Pokka pitää -televisiosarjan kulttisuosio Suomessa näkyy. Ja onhan Hyacinth Bucketin hahmo monella tapaa ihastuttava, Jäppinen huomauttaa.

Sunnuntait jo täynnä

Vaikka lippuluukulla on käynyt kova kuhina, Jäppinen kuitenkin huomauttaa, että lippuja on vielä hyvin saatavilla muihin kuin sunnuntainäytöksiin.

– Sunnuntait ovat muutamaa lippua lukuun ottamatta loppuunmyytyjä, mutta esimerkiksi heinäkuulle tilaa löytyy vielä hyvin, Jäppinen muistuttaa.

Pokka pitää saa ensi-iltansa Heinolassa torstaina 13. kesäkuuta. Viimeinen esitys on 28. heinäkuuta.

Pääroolissa Hyacinth Bucketina nähdään Jaana Saarinen. Muissa rooleissa nähdään Taisto Oksanen, Ulla Tapaninen, Emilia Sinisalo, Heidi Herala ja Seppo Maijala. Lahden kaupunginteatterin näyttelijöistä mukana on Mikko Jurkka, joka esiintyy Heinolassa nyt ensimmäistä kertaa.

Pokka pitää -näytelmän on ohjannut Jaakko Saariluoma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.