Valaistuja reittejä, hiihtäjät ja kävelijät eri tasoon... – Liipolan tunnelin ympäristöön rakentuu uusi virkistysalue

Läntisen tunnelinsuun päälle rakennetaan turva-aita. Sinne tulee myös niin sanottu paahdeniitty kuivuutta ja kuumuutta kestävine kasveineen. Sami Lettojärvi

ESS

Lahden eteläisen kehätien vasta valmistuneen Liipolan tunnelin ympäristöön rakennetaan virkistysalue. Se otetaan käyttöön tulevan kesän aikana, kertoo Väylävirasto.

Alueelle tulee yli kolme kilometriä polkuja, jalankulkureittejä ja latuja. Valaistuja reittejä rakennetaan noin 1,4 kilometriä. Uudelta virkistysalueelta on myös yhteys Nelostien itäpuolelle, Härkämäen laavulle.

Valaistu pääraitti kulkee Väyläviraston mukaan Orvokkitieltä Liipolan pohjoispuolelle yhdistyen siellä vanhaan reitistöön. Yhdistetty jalankulku- ja hiihtoreitti toteutetaan eritasoratkaisuna. Hiihtäjät sivakoivat matalammalla kuin ulkoilijat kävelevät.

Virkistysalueen maamassoina käytetään tunnelin louhinnasta kertynyttä kiviainesta ja kehätien pohjarakentamisesta tullutta maa-ainesta. Maastoa muotoilemalla alueelle luodaan luonnonmukaista ympäristöä ylä- ja alamäkineen, ojineen, kumpareineen ja painanteineen.

Läntisen tunnelinsuun ympäristö tullaan rakentamaan ympäröivän alueen kaltaiseksi. Tunnelinsuun päälle rakennetaan 1,8 metriä korkea aita alueella liikkuvien turvallisuuden takaamiseksi.

Rakennustyöt kestävät koko alkuvuoden. Alue on avaamiseen asti työmaata ja sinne on pääsy kielletty, muistutetaan Väylävirastosta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut