Skinnarille illan Linnan juhlat ovat 35. kerta

Lahtelainen kansanedustaja Jouko Skinnari (sd.) on kutsuttuna Linnaan viimeistä kertaa kansanedustajana. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Heidi Nikunen

Lahtelainen kansanedustaja Jouko Skinnari (sd.) on viettänyt Suomen itsenäisyyspäivää jo 35 kertaa tasavallan presidentin vastaanotolla. Tänä vuonna hän on kutsuttuna Linnaan viimeistä kertaa kansanedustajana.

- Olen vanhojen rakennusten ystävä, ja tänä vuonna on erityisen mielenkiintoista nähdä, kuinka Linnan peruskorjaus on onnistunut, Skinnari sanoo.

Hän on ollut linnassa vieraana Urho Kekkosen, Mauno Koiviston, Martti Ahtisaaren, Tarja Halosen ja Sauli Niinistön aikana.

- Mieleenpainuvimmat juhlat ovat olleet silloin, kun Kekkonen isännöi Linnan juhlia viimeistä kertaa. Myös aina silloin, kun presidentti on vaihtunut, on ollut jännittävää nähdä, millaiset juhlat uusi isäntä järjestää.

Itsenäisyys merkitsee konkarikansanedustajalle ennen kaikkea vanhempien sukupolvien työn arvostamista.

- Itsenäisyys on minulle iloinen asia. Itsenäisyyspäivänä haluan osoittaa kunnioitusta niille, jotka ovat olleet rakentamassa tätä maata ja sotineet sen puolesta. Tuntuu hienolta nähdä siniristilippujen liehuvan salossa.

Linnan juhliakin tärkeämmäksi perinteeksi Skinnari nostaa osallistumisen Lahden omaan itsenäisyyspäivän juhlaan, joka pidettiin Sibeliustalossa.

- Siellä on sotiemme veteraaneja paikalla. Heidän tapaamisensa on minulle erityisen merkityksellinen asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.