"Michelin-tasoista ruokaa, ei petä koskaan" - näin kaupungin parhaita ravintoloita luonnehdittiin

Krista Koivisto

ESS.fin Lahden paras ruokaravintola -äänestyksen voittajaksi selviytyi fine diningiin keskittyvä Roux. Vastaajat kehuivat erityisesti ravintolan työntekijöiden tinkimätöntä ammattitaitoa, ystävällistä palvelua ja ruoan laatua.

- Tasokas ruoka, upea miljöö ja erinomainen palvelu. Suomalaiset raaka-aineet, usein myös lähiruokaa.

- Miellyttävä sisustus, ystävällinen palvelu ja paras, "makuhermoja kutkuttava" ruoka.

- Laadukas, kotimaiset sesonkiraaka-aineet, erittäin ystävällinen henkilökunta.

- Laadukkaat raaka-aineet ja monipuolinen viinivalikoima tekevät paljon, kaiken kruunaa omistajapariskunnan tinkimätön asenne, jossa ammattiylpeys ja asiakkaan kunnioitus näkyy. Hyvää lähiruokaa, kokkaamisen kädentaitoa ja loistavaa asiakaspalvelua!

- Michelin-tasoista ruokaa Lahdessa, mutta kohtuuhinnalla.

- Ruoan laatu, lähiraaka-aineiden suosiminen, asiantuntemus (viinit) ja palvelu, eli kokonaisuus. Ravintolakäynti täyttää sille asetetut odotukset.

- Työntekijöiden kunnianhimo näkyy ruoan laadussa, maussa, esillepanossa ja palvelussa.

Kakkoseksi kyselyssä ylsi pihviravintolana tunnettu El Toro. Sen saamissa arvioissa korostuivat hyvä, laadukas pihvi ja ravintolan tasalaatuisuus.

- Maagisen hyvät pihvit koko Suomen mittapuulla mitattuna.

- Viihtyisän intiimiltä tuntuva pienehkö tila ja erinomainen ruoka hyvän palvelun kanssa toimii loistavasti.

- Tasalaatuisuus ruoassa. Hyvää ja konstailematonta ruokaa, jossa on maut aina kohdallaan.

- Suomen paras pippuripihvi.

- Vankkumatonta ammattitaitoa vuosikymmeniä, loistavaa palvelua, joustoa annoksien kanssa. Perinteinen pippuripihvi, parasta!

- Ravintolasta lähtee aina todella tyytyväisenä pois.

- Maku ei petä. Hyvä valikoima menussa! Kermaa ja voita sopivasti eli maku ratkaisee! Lisäksi ihanan hämyisä. Ei muutettu liikaa.

Kolmoseksi äänestetty italialaisravintola Mamma Maria keräsi kehuja aidosta tunnelmastaan, hyvästä ruoastaan ja rennosta palvelustaan.

- Ehdottomasti loistavan, maukkaan ruoan lisäksi mahtava henkilökunta. On ihanan lämmin ja kotoisa tunnelma. Koskaan ravintolasta ei lähde pois huonolla tuulella.

- Paras hinta-laatu-suhde sekä miellyttävä tunnelma ja kohtelias henkilökunta.

- Ruoka erittäin hyvää! Aina ystävällinen ja nopea palvelu, vaikka ravintola onkin täynnä! Annan myös pisteet aidosta italialaisesta ja lämminhenkisestä tunnelmasta!

- Aivan ilmiömäisen hyvä ruoka, nopea ja ystävällinen palvelu ja järkevät hinnat.

- Ei petä koskaan! Maukasta ruokaa, suuret annokset, ihana kansainvälinen tunnelma, ystävällinen palvelu... Lounasaikaankin tarjoilu pelaa erittäin nopeasti, puolen tunnin lounastauko riittää mainiosti visiittiin ja usein annoksesta jää vielä seuraavallekin päivälle lounas.

- Kokonaisuus ratkaisee. Maistuva ruoka, intiimi tunnelma ja mahtavan ystävällinen palvelu.

- Tunnelmaltaan todella mukava ravintola, jossa yhdistyvät henkilökunnan ja ruuan myötä monet kulttuurit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hallituksen sote-esitys heiluttaa kuntien taloutta Kuntaliiton mielestä liikaa – Katso, kuinka paljon oma kuntasi häviäisi tai voittaisi
 2. Kansalaisten verorasite ei muuttuisi sote-uudistuksessa ainakaan heti – verotus voi myöhemmin kiristyä etenkin jos maakunnillekin tulee verotusoikeus
 3. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä vastaa vähävaraisten maskijakelusta alueensa kunnissa – "Vielä ei tiedetä, miten tuo ryhmä rajataan", yhtymän toimialajohtaja Mika Forsberg sanoo
 4. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 5. Hygieniahoitajat Sari Mölsä ja Leena Salo näyttivät ESS:lle, kuinka maskia käytetään oikeaoppisesti – katso video sekä kuvat
 6. Kultsu FC:n nigerialaishyökkääjät kurittivat Reipasta jalkapallon Kakkosessa – "Tappio ketuttaa totta kai"
 7. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 8. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 9. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 10. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 11. Sysmän uimalan vuokrasopimus purettiin – vuokralainen vaatii kunnalta miljoonakorvauksia, kun ei voinutkaan rakentaa paikalle kelluvaa mökkikylää
 12. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 13. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 14. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 15. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.