Kaupungin parhaaksi äänestetty ravintola: Näillä eväin suosio syntyy

Krista Koivisto

- Upeaa, tässähän tulee ihan tippa linssiin! Ihanaa saada arvostusta näin, huokailee Rouxin ravintoloitsija Kati Häkkinen ESS.fin ravintolaäänestyksen voitosta kuultuaan.

Roux voitti ESS.fin Lahden paras ravintola -äänestyksen. Ravintola kahmi eniten eli lähes sata ääntä, kun kokonaisuudessaan ääniä annettiin reilut 700.

- On hienoa, että palautetta tulee asiakkailta tässäkin muodossa. Se osoittaa, että meidän tekemäämme työtä arvostetaan.

Ja sen Häkkinen sanoo, että kovasti on Rouxissa suosion eteen työtä tehtykin.

- Meillä on tosi kova laatuvaatimus itsellemme ja omalle työllemme. Yritämme aina tarjota parasta mahdollista niin ruoan kuin palvelunkin saralla. Haluamme panostaa palveluun. On tärkeää, että asiakas pystyy luottamaan ravintolan kuin ravintolan tasoon, ettei tule ala- ja ylämäkiä. Tavoitteemme on ylittää asiakkaan odotukset - joka kerta.

Rouxin plussiksi mainittiin kyselyn kommenteissa nimenomaan hyvä, laadukas ruoka mutta myös tasalaatuinen, ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Paljon syntyy siitä, että oma henkilökunta on tavattoman motivoitunut ja omistautunut työlleen.

- Rohkeita, ihania työntekijöitä, Häkkinen kuvailee omaa joukkoaan.

Työntekijöitä myös rohkaistaan kouluttautumaan ja kehittämään itseään, eikä itsensä kehitys Häkkisen mukaan ole iästä kiinni. Ravintolan henkilökunta onkin paitsi omasta aloitteestaan myös Häkkisen vinkkauksesta osallistunut vuosien varrella erilaisiin ravintola-alan kilpailuihin. Seuraava kisa on näköpiirissä heti tammikuussa, kun aiemmin Vuoden tarjoilija -kisassa pärjännyt ravintolapäällikkö Saara Alander lähtee Rovaniemelle Nuori sommelier -kisaan.

- Kilpailu on todella haastava, jo teoriakoekin on perinteisesti ollut vaikea. Kisassa myös muun muassa pitää tunnistaa eri rypäleitä maun ja ulkonäon perusteella. Voittaja lähtee kisaamaan aina Australiaan asti.

Häkkisen mukaan kisat paitsi vaativat työntekijältä paljon myös antavat paljon.

- Jo kilpailukokemus itsessään on ainutlaatuinen tilaisuus ja kilpailuissa todella testataan osaamista.

Rouxiin tullaan ruokailemaan Lahtea kauempaakin.

- Meillä on Lahdessa loistava kulttuuritarjonta, joka näkyy erityisesti näin pikkujoulukaudella, ohjelmaa on niin Sibeliustalossa kuin kaupunginteatterissakin. Moni haluaa yhdistää kulttuurielämykseen hyvän ruoan. Lisäksi meidän valttimme on sijainti rautatieaseman vieressä. Ulkopaikkakuntalaisen ei tarvitse miettiä autolla lähtemistä, kun voi helposti hypätä junaan.

Monen mielikuvissa Roux on hintava. Tämän hetken haastava taloudellinen tilanne näkyy Häkkisen mukaan normaalia pienempinä asiakasmäärinä.

- Jos hinta määrää, saatetaan valita edullisempi ravintola. Jos se ei ole määräävä tekijä ja haetaan nimenomaan hyvää ruokaa, ei hintaa katsota.

Erityisesti alkoholimyyntiin asiakkaiden tiukentuneet kukkaronnyörit vaikuttavat:

- Viiniä menee aiempaa pienempinä annoksina. Kun kuitenkin halutaan kokea ruoan ja viinin yhdistelmä, saatetaan tilata puolikas viinipaketti ja se riittää. Eivätkä meillä satasen viinit juuri liiku, ihmiset pitäytyvät keskihintaisissa pulloissa.

Jos taantuma kurittaakin, pikkujoulukausi aina piristää ja saa oven käymään tiuhempaan.

- Pikkujouluvarauksia on mukavasti ja niitä tulee koko ajan lisää, Häkkinen hymyilee ja kiirehtii jälleen puhelimen ääreen päivystämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 2. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 3. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"
 4. Lahden Ahkeran Ilona Monosen kolmen kisan urakka alkoi 3 000 metrin kullalla 17-vuotiaiden SM-kisoissa
 5. Korona ei pysäyttänyt tanssileirin järjestämistä - Lahden Tanssiopiston tanssileiri huipentui loppunäytökseen Kauppakeskus Valossa
 6. Lahtelaisen olympiavoittajan poika kisaa MasterChef-ohjelmassa
 7. Anssi Tikanmäki soittaa Sysmässä Maisemakuvia Suomesta – artisti sai kultalevyn sooloalbumistaan 36 vuoden jälkeen
 8. Nastolalaislähtöistä Ylen suosikkimeteorologia Anniina Valtosta yritettiin uran alussa vanhentaa meikillä ja vaatteilla, kunnes esiintymiskouluttaja pisti pelin poikki
 9. Punapaitoja esillä Pentti Rannan maalauksissa ja juhlanäyttelyssä Hollolassa
 10. Vakava lento-onnettomuus Intiassa – ainakin 14 kuollut ja kymmeniä loukkaantunut katkenneessa koneessa
 11. Lähijunat siirtyvät talviaikatauluihin, vaikuttaa myös Z- ja G-juniin
 12. THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut Virossa koronalle – Turun alueella useita koronatartuntoja Balkanilta palanneilla matkailijoilla
 13. 80-vuotias nainen joutui varkauden kohteeksi Lahdessa – arvokas kaulakoru vietiin bussipysäkillä
 14. Nuori mies piilotti elintarvikkeita paitansa alle ja poistui kaupasta maksamatta Lahden Nastolassa – tilillä kymmeniä näpistyksiä
 15. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.