Päijät-Hämeen infektioylilääkäri Ville Lehtinen palkittiin Vuoden kollegana – sai ensimmäisen Arno Forsius -palkinnon

Infektioylilääkäri Ville Lehtistä luonnehditaan poikkeuksellisen arvostetuksi kollegaksi erikoisalojen lääkäreiden ja myös muiden ammattiryhmien parissa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen sai Arno Forsius -palkinnon keskiviikkona Päijät-Hämeen lääkäripäivässä. Palkinto on ensimmäinen laatuaan ja sen jakoi Päijät-Hämeen Lääkäriseura ry.

Palkinto on kunniamaininta päijäthämäläiselle lääkärille, joka on toiminut erityisen kollegiaalisesti, edistänyt lääkärin työtä ja lääkäriyttä tai tuonut esiin kollegakuntaa myönteisellä tavalla.

Palkintoehdokkaita kerättiin maakunnan lääkäreiltä. Lehtinen erottui ehdottajien monipuolisuudessa, määrässä ja laaja-alaisissa perusteluissa.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Ville Lehtinen on toiminut viime vuoden haastavissa ja muuttuvissa olosuhteissa poikkeuksellisen hienosti. Selkeiden ja usein päivitettyjen infektio-ohjeiden ja koronavirustiedotteiden ansiosta koko paikallisen lääkärikunnan on ollut helpompi toimia työssään tänä haastavana aikana, todetaan perusteluissa.

Lehtinen on pystynyt arvioimaan tilanteet nopeasti mutta rauhallisesti isojenkin paineiden alla. Yhteistyö median kanssa on sujunut hyvin. Häntä luonnehditaan poikkeuksellisen arvostetuksi kollegaksi.

Ensi kertaa jaettu palkinto on nimetty lääketieteen ja kirurgian tohtorin, professori Arno Forsiuksen mukaan.

Keväällä 92 vuotta täyttävä Lääkäriseuran kunniapuheenjohtaja on tehnyt mittavan uran päijäthämäläisen terveydenhuollon ja tutkimuksen parissa.

Hän on ollut muun muassa Lahden kaupunginsairaalan johtava ylilääkäri ja kaupungin terveystoimen johtaja. Hän kuuluu myös Päijät-Hämeen tutkimusseuran perustajiin.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut