Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Puhelinliittymän vaihtajaa houkutellaan usein jäämään asiakkaaksi, yhteydenotto senhetkisestä yhtiöstä vaihtotilanteessa on tavallista: "Haluamme aina selvittää ja varmistaa, miksi asiakas on meiltä lähdössä"

Varsin usein käy niin, että jos puhelinliittymän omistaja ottaa toisen yhtiön liittymän, vaihtajaan otetaan yhteyttä nykyisestä yhtiöstä.

– Kaikki asiakkaat ovat meille tärkeitä, haluamme aina selvittää ja varmistaa, miksi asiakas on meiltä lähdössä. Läheskään kaikissa tilanteissa asiakkaan lähdön syy ei ole hinta, vaan syy voi olla esimerkiksi asiakkaalle sopimaton liittymätyyppi tai toimivuus ja nämä haluamme ratkaista kuntoon. Palaute, jota saamme poistumassa olevilta asiakkailtamme on myös toimintamme kehittämisen kannalta tärkeää, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Ilkka Pohtola.

Myös DNA:sta voidaan soittaa vaihtajalle.

– Tavoitteena on tarjota asiakkaille parasta mahdollista asiakaskokemusta. Tästä syystä soitamme osalle asiakkaista, jotta voimme entisestään kehittää palveluitamme ja asiakaskokemustamme asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

– Jokaisella operaattorilla on tähän liittyviä omia prosesseja. Valitettavasti emme voi julkisesti kuvata meidän toimintamallimme eroja muiden operaattoreiden toimintamalleista tämän tarkemmin, DNA:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan toteaa.

Asiakkaat vaihtavat puhelinliittymän myös edullisemmasta kalliimpaan: "Hintakulma ei monesti ole asiakkaille tärkein"

Telian liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist sanoo, että asiakkaisiin ollaan jo asiakkuuden aikana yhteydessä. Yhteydenottojen muodon määrää asiakkaan ilmoittamat toiveet.

– Irtisanomistilanteessa haluamme selvittää irtisanomisen syyn, jotta voimme kehittää tuotteita ja palveluitamme asiakaslähtöisemmiksi. Lisäksi varmistamme, että asiakkaan jäljelle jäävät palvelut ovat tarpeen mukaisia ja ajan tasalla.

– Kerromme samalla myös asiakaseduistamme. Puhelinliittymä voi oikeuttaa erilaisiin muihin alennuksiin, joista asiakas ei välttämättä ole tietoinen. Moni päätyy myös perumaan numeronsiirron sen vuoksi, että ei halua luopua asiakaseduistaan, joita kilpailevalla operaattorilla ei välttämättä ole tarjolla.

Jos käytössä on määräaikainen liittymä, on yhtiötä vaihtavan syytä välttää sudenkuoppa, joka tulee kalliiksi. Määräaikaisen liittymän maksut on maksettava kauden loppuun.

Läheskään kaikissa tilanteissa asiakkaan lähdön syy ei ole hinta.

Elisan liiketoimintajohtaja Ilkka Pohtola

Jos asiakas on esimerkiksi sitoutunut 30 euroa maksavaan määräaikaiseen liittymään tämän vuoden loppuun saakka, on maksut myös maksettava. Jos vaihdossa säästää vaikkapa neljä euroa kuukaudessa, menee kokonaiskustannus 26 euroa miinukselle, kun entinenkin liittymä on maksettava.

– Asiakas on sopimusehtojen mukaisesti velvollinen suorittamaan jäljellä olevan sopimuskauden kuukausimaksut, mikäli hän keskeyttää määräaikaisuuden ennen sen päättymistä. On hyvä ottaa huomioon, että määräaikaisten sopimusten avulla pystymme usein tarjoamaan asiakkaalle edullisempaa liittymävaihtoehtoa, ja voimme toisaalta taata, ettei liittymän hintaa nosteta määräaikaisuuden aikana, Cedric Kamtsan DNA:sta perustelee.