Hollolan valtuutetut hiihtivät eri suuntiin eduskunnassa

Hollolan valtuustossa istuvat kansanedustajat, Anne Louhelainen (ps.) ja Juha Rehula (kesk.) ottivat yhteen eduskunnan sote-keskustelussa. Louhelainen ihmetteli, miksi Päijät-Hämeen kunnat siirretään eteläiseen sote-alueeseen.

- Kysymys liittyy tähän sote-työryhmän päätökseen, että se yksimielisesti päätti, että kaikki Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän jäsenkunnat siirretään eteläiseen sosiaali- ja terveysalueeseen, vaikka suurin osa Päijät-Hämeen kunnista oli kuitenkin ilmaissut halunsa suuntautua läntiseen sosiaali- ja terveysalueeseen. Ministeri Huovinen ei ole enää salissa, mutta olisinkin kysynyt, voisiko joku työryhmän jäsenistä vastata, millä perusteella Päijät-Hämeen kuntien tahtotila ohitettiin, Louhelainen kysyi.

Ohjausryhmässä istuva Rehula vastasi Louhelaiselle, että tätä keskustelua Päijät-Hämeen tilanteesta voidaan käydä ihan kotopitäjän valtuustossakin.

- Mutta toteanpahan nyt näin eduskunnan pöytäkirjoihinkin, että voi kunpa tulisi sellainen päivä, että Päijät-Häme-nimiseltä alueelta löytyisi jossakin asiassa joskus yhteistä tahtoa. Sillä saattaisi olla jotakin vaikutusta silloin, kun täällä Kehä ykkösen sisäpuolella päätöksiä tehdään, Rehula vastasi ja jatkoi.

- Tässä on nyt tyyppiesimerkki siitä, että kun on 11 kuntaa ja yksi hiihtää yhteen suuntaan, toinen toiseen suuntaan ja kolmas miettii, hiihtääkö vai eikö hiihdä, niin joku toinen tulee ja tekee päätökset meidän puolestamme.

Kalle Jokinen (kok.) kertoi olevansa huolissaan rahoituksesta. Nyt esitetyt kuntien maksuosuudet ovat osittain aivan kestämättömiä sekä kuntien taloudenpidon kannalta mutta myös kuntien asukkaiden näkökulmasta.

- Tätä korkeaa veroastetta, tai verotuksen nostamista, edes niin tärkeiden palveluiden kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoittamiseksi ei voida kyllä tällä tasolla perustella.

Jokisen mielestä kunnallinen monopoli ei voi olla pidemmän päälle hyvä asia eikä se takaa sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittymistä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut