Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijoiden toiveesta: toukkapussin ohje

Lukijat ihastuivat ikihyviksi Päijät-Hämeen sairaanhoitajat ry:n toukkapussitempaukseen, jonka tuloksena keskussairaalan vastasyntyneille lahjoitettiin 50 neulottua toukkapussia eli villakapaloa. Moni lukija on toivonut ohjetta, ja tässä se tulee.

(Pituus noin 57 senttiä)

Tarvikkeet:

Pyöröpuikko numero 4

Noin 150 g pehmeää konepestävää villa- tai puuvillalankaa, jonka puikkosuositus on noin 4, esimerkiksi Novitan 7 Veljestä Polkka.

1. Luo 100 silmukkaa pyöröpuikolle.

2. Neulo putkilona joustinneuletta (2 oikein, 2 nurin).

3. Kun olet neulonut 7 senttiä, lisää työn sivuille 2x4 silmukkaa. Toista tämä vielä kaksi kertaa 7 sentin välein, kunnes työssä on 124 silmukkaa.

4. Kun putkilo on noin 45 senttiä pitkä, päättele leuan kohdalta 10 silmukkaa ja jatka työtä tasoneuleena.

5. Päättele kummassakin reunassa ensin 8 silmukkaa ja sitten 4 silmukkaa.

6. Jatka tasoneuleena noin 7 senttiä, jonka jälkeen lisää kumpaankin reunaan 14 silmukkaa tasaisesti 10 sentin matkalla.

7. Tämän jälkeen päättele silmukoita molemmista reunoista vähitellen, niin, että huppuun muodostuu taakse pieni hiippa. Päättele väljästi, sillä pussi puetaan pääntien kautta.

8. Kun kaikki silmukat on päätelty, ompele pussin yläreuna hupuksi ja alareuna kiinni. Pukemisen helpottamiseksi alareunan voi jättää myös auki, mutta silloin pussista kannattaa neuloa vähän pitempi.

9. Huolittele lopuksi hupun reuna esimerkiksi virkkaamalla kerros kiinteitä silmukoita.

Päijät-Hämeen keskussairaalan osastolla 64 otetaan edelleen mielellään vastaan toukkapusseja. Sairaalassa syntyy kuukaudessa noin 150 vauvaa. Pussit voi toimittaa suoraan osastolle.

Vinkki: Etelä-Suomen Sanomien haastattelema tuore isä toivoi lämpöistä ja rauhoittavaa pussia myös isille. Sama ohje käy. On vain lisättävä silmukoita ja kerroksia isin pituuden ja paksuuden mukaan!