Öljylastissa oleva rekka suistui ojaan Heinolan Hujansalossa - nostotyö kesti pitkään, öljyä ei valunut maastoon

Nina Räty

Raskasta polttoöljyä kuljettanut rekka suistui ojaan Heinolassa 46-tieltä eli Kouvolantieltä tiistaina iltaseitsemän jälkeen. Täydessä lastissa oleva ajoneuvoyhdistelmä kaatui ojaan kyljelleen.

Onnettomuuspaikka on Hujansalossa Laviamäen kohdalla olevalla suoralla, alle kymmenen kilometriä Heinolan kirkonkylältä Kouvolan suuntaan.

Kouvolantien toinen kaista oli suljettuna pelastus- ja torjuntatöiden takia vielä keskiviikkonakin. Liikenne pysäytettiin ajoittain kokonaan ja välillä toinen kaista avattiin siksi aikaa, että jonot saatiin purettua.

Pelastuslaitos pumppasi keskiviikkona aamulla säiliöistä öljyä. Tämän jälkeen, noin kello 11, alkoi ajoneuvoyhdistelmän nosto, joka saatiin päätökseen keskiviikkona kello 17.30, ja tie avautui kokonaan.

Öljysäiliöt olivat vankkaa tekoa ja oja pehmeää maata, joten säiliöistä ei vuotanut öljyä maastoon.

Öljyrekka oli tulossa Kouvolan suunnasta ja suistui tien vastakkaiselle puolelle ojaan. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut ainakaan vakavasti. Hänet kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi.

- Säiliöt ovat täynnä öljyä, mutta onneksi kumpikaan ei vuoda. Perävaunu on vaurioitunut. Yhdistelmä irtosi ja perävaunu suistui ojaan noin 20 metrin päähän vetoautosta. Molemmat ovat kyljellään ojassa. Tämä on vetinen paikka, ehkä suonpohjaa, mihin perävaunu on osittain uponnut, kertoi päivystävä palomestari Jari Vornanen tiistai-iltana.

Tie onnettomuuspaikalla oli loskainen. Samalla suoralla sattui joulukuussakin rekkaonnettomuus. Kouvolantiellä ajaa paljon raskasta liikennettä, ja sen onnettomuushistoria on synkkä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 26.1. klo 22.55 ja 27.1. kello 11.29 ja 14.23 päivitetty tiedot pumppaus- ja nostotöiden kulusta. 27.1. kello 18.16 päivitetty tieto nosto-operaation päättymisestä.

Ojaan kaatunut, vaarallista ainetta kuljettanut säiliöajoneuvo on saatu nostettua Heinolassa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut