Suomen toiseksi paras vegaaniherkku tulee Heinolasta – Kusmikun Apulanta-burger sulatti suita Burger Lovers -festivaaleilla

Kevään lumimaisemista ei ole tietoakaan, kun Kusmikun ruokarekat kiertävät kesällä ympäri Suomea. Mirja Hussain

Veera Sinervo

Viikonloppuna Helsingin Narinkkatorilla järjestetyille Burger Lovers -festivaaleille kokoontui Suomen 12 parasta burgerin tekijää. Mukana grillaamassa oli myös päijäthämäläistä edustusta, kun Heinolasta operoiva ravintola Kusmiku suuntasi ruokarekkansa kohti pääkaupunkia.

Festivaalin ensimmäisenä päivänä mukana olleet ravintolat kilpailivat parhaan burgerin tittelistä arvovaltaisen raadin edessä. Kilpailussa koettiin päijäthämäläisittäin iloinen yllätys, kun heinolalainen Kusmiku otti vegaanisella Apulanta-burgerillaan hopeaa kasvissarjassa. Ensimmäisen sijan sekä liha- että kasvissarjassa vei helsinkiläinen Social Burger Joint.

Suorituksia arvioi huippukokki Hans Välimäki, Ruokastylisti Meri-Tuuli Väntsi sekä burger-asiantuntija Antti Suikkari.

Kusmikun Apulanta-burgeria tarjoillaan Lahdessa elokuun alussa Kaupungin Äänet -festivaaleilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.