Sinfonia Lahden korona-ajan videoita katsottiin 800 000 kertaa – orkesterin tähän mennessä suosituimmalla videolla on yllätys

Sinfonia Lahden vappukonserttia taltioitiin viime vuoden keväällä. Heidi Pakarinen oli jousikokoonpanon solistina. Mirja Hussain

Anne Honkanen

Verkkoon tuotetut konsertit ja muu sisältö ovat korvanneet Sinfonia Lahden palvelutarjontaa korona-aikana. Sinfonia Lahden koronaepidemian aikana tuottamat verkkosisällöt ovat saavuttaneet noin 800 000 katselukertaa.

Suurimman yksittäisen katsojamäärän kevään verkkosisällöistä on tiedotteen mukaan saavuttanut Sinfonia Lahden video Sibeliuksen Finlandiasta, jota on kerännyt eri sosiaalisen median alustoilla yli 365 000 katselukertaa. Orkesterin muusikot nauhoittivat ääniraidat kotonaan matkapuhelimillaan, ja niistä koostettu video julkaistiin viime vuoden huhtikuussa.

Muista videoista Gaudeamus igitur -video on kerännyt yli 29 000 katselua, Juhannustanssit lähes 17 000 katselua, Vappumatinea lähes 13 000 katselua ja Kevyemmän sortin kotikonsertti yli 9 000 katselua. Itsenäisyyspäiväkonsertilla on yli 7 000 katselua, ja Radio Voiman suoran konserttilähetyksen kuuli noin 3 000 henkilöä.

Videoiden lisäksi kaksi epidemian aikana tehtyä YLE-konserttiradiointia saavuttivat yhteensä noin 100 000 kuulijaa.

Konserttien ja musiikkiesitysten lisäksi Sinfonia Lahti on julkaissut esimerkiksi soitinhuoltoa esittelevää videomateriaalia, kuusiosaisen Sibeliuksesta sanoin -ohjelmasarjan, soivia postikortteja Lahdesta ja Lapset kysyvät – orkesteri vastaa -sarjan.

Omien kanaviensa lisäksi orkesterin materiaalia on julkaistu kumppanien kuten Etelä-Suomen Sanomien ja Rondo-musiikkilehden kanavissa. Myös classiclive.com-sivustolla on tarjolla orkesterin Sibeliustalossa tekemiä konserttiäänitteitä.

Sinfonia Lahden toistaiseksi menestyksekkäin video on YouTubessa lähes 1,4 miljoonaa katselijaa kerännyt Soprano’s Surprise. Siinä sopraano Sirkka Lampimäki tekee laulaessaan kärrynpyörän.

Kaikkiaan orkesterin videoita on katsottu YouTubessa yli kaksi ja puoli miljoonaa kertaa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut