Jaosto äänesti: Kokoomuksen Jorma Ratia ei jatka Lahti Energian hallituksessa

Jorma Ratia (kok.) on johtanut Lahti Energian hallitusta vuodesta 2015 lähtien. Juha Tanhua

Vili Uuskallio

Lahti Energian hallituksen kokoonpano muuttuu. Maanantaina kokoontunut Lahden konserni- ja tilajaosto päätti, että Lahti Energian hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jorma Ratia (kok.) ei jatka hallituksessa yhtiökokouksen jälkeen.

Jaostossa kokoomuksen Hannu Rahkonen esitti yhtiön koko hallituksen vaihtamista. Häntä kannatti keskustan Jenna Koskelo.

Jaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) sekä SDP:n Alettin Basboga ja Pekka Komu puolestaan katsoivat, että vain yhtiön hallituksen puheenjohtaja on vaihdettava.

Jaosto päätti äänin 3–2 esittää energiayhtiön hallitukseen sen nykyisistä jäsenistä Jouni Nurmista (sd.), Sari Kesäniemeä (sd.), Jussi Lanua (sd.), Ulla Vaaraa (sd.), Riina Puusaarta (vihr.) ja Rami Lehtoa (ps.). Puheenjohtajan hallitus valitsee keskuudestaan.

Kokoomuksella on yhtiön hallituksessa kolme paikkaa, mutta puolue ei ole vielä nimennyt edustajiaan. Ratian lisäksi nykyisessä hallituksessa istuvat kokoomuksen edustajina Hannu Kaasinen ja Arja Nikkanen. Lisäksi hallituksessa on mukana henkilöstön edustaja.

Kaupunki päätti keväällä keskeyttää Lahti Energian yhtiökokouksen. Syynä oli, ettei yhtiö ollut pyytänyt konserniohjeen mukaista lausuntoa toimitusjohtajan palkankorotuksesta.

Jaosto on jo aiemmin moittinut Lahti Energia hallitusta siitä, että konserniohjetta ei ole noudatettu. Yhtiön hallitus vahvisti vuonna 2018 voimaan astuneen palkankorotuksen viikko sitten. Korotuksesta oli sovittu neuvotteluissa Ratian ja toimitusjohtaja Eero Seesvaaran kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.