Uponorin tehdastyöntekijät marssivat ulos

Uponorin Nastolan tehdas on yrityksen suurin kotimainen toimipaikka, jossa työskentelee liki 300 henkilöä. Katja Luoma

Helmi Hämäläinen

Uponor Infra oy:n putkiosaston työntekijät marssivat maanantai-aamuna ulos yt-neuvottelujen takia Lahden Nastolassa. Tehtaan tuotanto seisahtui kahdeksalta aamulla ja jatkunee tiistaina.

Neuvottelut tulivat päätökseensä torstaina, ja niiden tuloksena irtisanotaan 17 työntekijää. Lisäksi työnantaja haluaa tehostaa toimintaansa muuttamalla vuorojärjestelmää.

– Syyt ovat tuotannollisia ja taloudellisia. Vastalauseena tälle päätökselle on ollut ulosmarssi, sanoo Uponorin viestintäpäällikkö Susanna Inkinen.

Inkisen mukaan tuotannon pysähtyminen on yritykselle merkittävä asia.

Nastolan tehdas on yrityksen suurin Suomessa

Ulosmarssin syynä on siirtyminen keskeytymättömään 4-vuorojärjestelmään, joka tulee nopeakiertoisen 5-vuorojärjestelmän tilalle.

– Vuorojärjestelmistä keskustellaan jatkuvasti, ja nyt mennään tähän, mutta emme voi avata syitä nyt sen enempää, Inkinen sanoo.

Nastolan toimipiste on yhtiön suurin kotimainen toimipaikka, jossa työskentelee kaikkiaan 278 henkilöä. Yhteistoimintaneuvottelut ovat koskeneet vain osaa Nastolan tehtaan työntekijöistä.

Myöhemmissä keskusteluissa selviää, miten irtisanomiset jakautuvat kiinteistöhuollon, kaivotuotannon ja putkituotannon kesken.

Uponor Infra syntyi vuonna 2013 Uponorin ja KWH Pipen yhdistettyä liiketoimintansa. Yhtiön viimeisimmät yt-neuvottelut käytiin vuonna 2016, minkä jälkeen kaivo- ja putkituotanto keskittyi Nastolaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 8. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 9. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 10. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 11. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 12. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 13. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 14. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"
 15. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.