"Tulee todellista valinnanvaraa" - Koiviston Auto odottaa uutta matkakeskusta, pikavuoroihin tulossa lähiverkko

Koiviston Auto alensi hintojaan tammikuussa. Timo-Pekka Heima / ESS

Timo-Pekka Heima

Koiviston Auto pyrkii vastaamaan bussiliikenteen koventuneeseen kilpailuun uuden hinnoittelun ohella palveluaan kehittämällä. Yhtiö aikoo tuoda pian langattoman verkkoyhteyden kaikkiin pikavuoroihinsa, ja bussien matkustamotiloja kohennetaan. Nyt verkko on asennettu noin puoleen autoista.

Autoihin on pian tulossa verkkoyhteydestä kertovat tarrat.

- Lisäksi oman tehtaamme valmistamia uusia pikavuoroautoja tulee ensi vuonna käyttöön, Koiviston Auton toimitusjohtaja Mikko Markkula kertoo.

Hänen mukaansa bussialan koventunut kilpailutilanne vaatii kehittämään toimintaa ja parantamaan palvelua.

- Uusi tilanne laittaa meidät testiin. Ajatus on, että kuljettajalta saa sekä edullisen lipun että hyvän palvelun. Matkan pitää olla hyvin onnistunut, jotta saamme uusia asiakkaita, Markkula painottaa.

Kuljettajien merkitys asiakaspalvelussa vaikuttaa korostuvan entisestään. Markkulan mukaan kuljettajan on suositeltava matkustajalle aina halvimman lipun ostamista. Yhtiö lanseeraa 7. tammikuuta halvemman hinnan useille pikavuororeiteilleen.

- Hinta on kaupunkien välille, mutta kuljettajan tehtävä on huolehtia, ettei välipysäkeille menevälle matkustajalle myydä kalliimpaa lippua kuin mitä kaupunkien välille myytäisiin.

Halvemmalla myytävät liput vaativat myös tarkastelemaan yhteyksien kannattavuutta. Koiviston Auto tulee pohtimaan vuorotarjontaansa eri yhteysväleillä tulevan vuoden aikana.

- Yritämme lisätä tarjontaa siellä, missä kysyntää on, ja toisaalta vähentää hiljaisia yhteyksiä. Olen ihan luottavainen, että uusiakin matkustajia saamme, Markkula toteaa.

Hän odottaa Lahden tulevan matkakeskuksen parantavan myös bussivuorojen kilpailutilannetta.

- Silloin asiakkaalle tulee todellista valinnanvaraa siihen, lähteekö Helsinkiin junalla vai linja-autolla. Matkakeskuksen ansiosta valinnan voi tehdä paikan päällä, ja lipun linja-autoon saa suoraan kuljettajalta.

Bussimatkojen määrä Lahti-Helsinki-välillä on vähentynyt oikoradan avaamisen jälkeen. Koiviston Autolla toivotaan nyt, että matkustajat löytäisivät edullisemman hinnan avulla takaisin busseihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut