Kummituskierroksia, luontoa ja näyttelyitä – Urajärven kartano on täynnä kesätapahtumia

Kummituskierrokset jatkuvat loppukesällä. Juha Peurala

Heidi Nikunen

Urajärven kartanolla järjestetään monipuolisesti kulttuuritapahtumia koko ensi kesän ajan. Kartanon museon teemana on Urajärveltä maailmalle – maailmalta Urajärvelle.

Teemaan perehdytään alustavasti jo alkukesästä 4.5.–30.6., kun Asikkalan kunnankirjastolla järjestetään Urajärveltä maailmalle -vitriininäyttely. Näyttelyssä on esillä aikoinaan Urajärven kartanon omistaneiden sisarusten Lilly ja Hugo von Heidemanin matkapäiväkirjoja muun muassa Egyptin ja Jerusalemin matkoilta.

Tämän lisäksi Urajärven kartano järjestää yhteistyössä Asikkalan kirjaston kanssa sarjan kirjallisuussalonkeja, joissa Heidemanien sisarusten matkat avautuvat ääneen luettuna. Luettavat kirjat on poimittu sisarusten kirjahyllystä, ja ne käsittelevät kohdemaiden kirjallisuutta sekä kuvauksia maista.

Kesäkuussa Urajärven kartanossa järjestetään Lasten kartanopäivä, jota vietetään myös matkustustunnelmissa. Matkateema jatkuu museolla heinäkuussa, jolloin kartanomuseolla järjestetään torstaisin opastettuja kierroksia otsikoilla Matkamuistot maailmalta ja Urajärveltä maailmalle.

Lähimatkailua luontoretkillä

Kaukomatkojen lisäksi kartanolla järjestetään lähimatkailua, johon myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua. Ryhmät voivat tilata joko Luontoretken kylälle tai Mietiskelyreitin.

– Tänä kesänä teemme myös entistä tiiviimpää yhteistyötä Urajärven kartanoteatterin kanssa ja tarjoamme uutuutena teatterivieraille kohdennetun lyhytopastuksen ennen iltaesitystä, Urajärven kartanon ystävien tiedotteessa kerrotaan.

Loppukesällä, kun illat alkavat pimentyä, kartanossa järjestetään aikaisempina vuosina varsin suosittuja Kummituskierroksia. Syksyllä kartano osallistuu etäkohteena myös Vääksyn Avoimet ovet ja pihat -päivään järjestämällä Kartanon sisustus- ja tyylihistorian salat -kierroksia.

Aukioloajat ja muut tiedot löytyvät Facebookista ja Urajärven kartanonmuseon sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Skopjesta saapuneita matkustajia
 3. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 4. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 5. Rattijuoppo ajoi ulos Hartolassa – kuljettaja ja matkustajat sairaalaan
 6. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 7. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 8. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 9. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 10. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 11. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 12. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 13. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 14. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 15. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.