Lahden vanhassa Taideinstituutissa avoimet ovet – tarjolla runojoogaa, paperinvalmistusta ja taiteilijoiden työhön tutustumista

Yksi Painovoima-yhdistyksen tehtävistä on säilyttää perinteisiä painomenetelmiä ja tuoda niitä esille esimerkiksi työpajoissa. Sammonkatu 8:ssa työskentelee lahtelaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä. Kuvassa pajamestari, taidegraafikko Pekka Litmanen. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Entisen Lahden Taideinstituutin tila Sammonkadulla on nykyisin taiteilijoiden ja luovan alan osaajien yhteisö, joka tarjoaa paljon erilaista toimintaa. Lauantaina 4. toukokuuta yhteisö avaa ovensa ja yleisö pääsee tutustumaan lahtelaisten taiteilijoiden arkeen.

Tapahtuman aikana yleisö voi rentoutua runojoogassa tai kokeilla maksutta paperinvalmistusta. Mari Rajaniemi Photography -studion avajaisissa on ohjelmaa myös lapsille.

Talossa on mahdollisuus nähdä korumuotoilija ja kuvataiteilija työssään sekä silkkipaino- ja monotypiatyöskentelyä. Painovoima Bitesin uusi kesätoimija avaa taloon päiväksi pop up -vohvelikahvilan.

Kuvataiteilija, taideterapeutti Taina de Carvalho ohjaa työpajoja Elämän reseptikirja -hankkeen teemoista yli 7-vuotiaille lapsille ja vanhemmille.

Tapahtuman järjestää Painovoima ry.

Luovan Sammonkadun avoimet ovet lauantaina 4.5. kello 12–15. Sammonkatu 8, kulku Kauppakadun puoleisesta ovesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut