Jungnerilta säästölista: Ei käteisrahaa eikä tupakkaa

SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner hakisi säästöjä valtiontalouteen muun muassa tupakan täyskiellolla ja lopettamalla käteisen rahan käytön. Jungner esittelee blogissaan useita muitakin säästökohteita, jotka toisivat hänen mukaansa valtiontalouteen noin viiden miljardin euron säästöt vuosittain.

Jungner listaa säästökeinoiksi myös esimerkiksi oikeuden viikon sairauslomaan ilman lääkärintodistusta, korkeamman Kela-korvauksen mobiileista lääkärikäynneistä, ravintoloiden alkoholinmyynnin vapauttamisen, asuntolainojen korkovähennyksen poistamisen kokonaan ja kuntien tasausjärjestelmän uudistuksen. Tasausjärjestelmän uudistus tarkoittaisi sitä, että kuntien valtiolta saamaa takausta leikattaisiin sitä enemmän, mitä kauempana kunta on tavoitellusta kuntien minimikoosta. Tämä tarkoittaisi myös kuntaliitosten kasvua, Jungner kirjoittaa.

Myös opiskelun siirtämisellä nettiin ja asukasosuuskuntien perustamisella voitaisiin saada aikaan säästöjä.

Keskustelu säästölistoista nousi julkisuuteen presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheessa, jossa hän kaipasi poliitikoilta säästöesityksiä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut