Seinäkellon paristo räjähti Heinolassa – tilanne yllätti kokeneen ruiskumestarinkin

Heidi Nikunen

Kerrostaloasunnossa Heinolassa sattui vaaratilanne perjantaina puolenpäivän aikaan, kun makuuhuoneen seinälle asetetun noin 30 senttimetriä halkaisijaltaan olevan seinäkellon patteri räjähti ja sulatti kellon muovisen patterikotelon.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Heinolan Mustikkahaassa sijaitsevaan kerrostaloon voimakkaasta savunhajusta. Asunnossa asuva nainen oli haistanut savun ja mennyt pyytämään naapurilta apua, joka teki hälytyksen.

Kun palomiehet ehtivät paikalle, asunnossa oli savua ja haisi kitkerälle.

– Aloitimme savutuuletuksen ja etsimme palon lähdettä. Aluksi oletimme, että televisio on kärähtänyt ja sanoin jo palomiehille, että veisivät sen ulos. Käryn aiheuttaja ei ollut kuitenkaan televisio. Sitten huomasimme seinällä viuhkamaisen kuvion, jossa oli nokea. Kuvio näytti samalta kuin pieni ilotulitusraketti olisi räjähtänyt seinälle. En ole koskaan nähnyt tällaista. Kun nostimme kellon pois seinältä, sen takaa paljastui puoliksi sulanut patterikotelo. Kellon sormiparisto oli lentänyt räjähdyksen voimasta lattialle, ruiskumestari Jouni Kokki hämmästelee.

Varsinaista paloa ei löytynyt, mutta Kokin mukaan sellainen olisi hyvin voinut syttyä tilanteesta. Palomiehet tuulettivat asunnon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.