Lasten hyväksikäytöt lisääntyivät järkyttävästi Päijät-Hämeessä

Viime vuoden poliisitilasto näyttää Päijät-Hämeessä järkyttävää lisäystä lasten seksuaalisissa hyväksikäytöissä: lähes 90 prosenttia enemmän kuin vuonna 2013.

Kun poliisi kirjasi toissavuonna 38 hyväksikäyttötapausta, viime vuonna niitä kirjattiin peräti 72.

- Ehkä se kertoo hyvästä viranomaisyhteistyöstä Päijät-Hämeessä. Minun on vaikea uskoa, että maakunta poikkeaisi merkittävästi valtakunnallisesta suunnasta, sanoo apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen Hämeen poliisista.

Hän sanoo, että lasten hyväksikäytöt tulevat ilmi pääosin muiden viranomaisten kuin poliisin työn kautta. Hän olettaa, että muut viranomaiset vain ovat alkaneet ilmoittaa tapauksista poliisille aiempaa paremmin.

- Lasten hyväksikäytöt ovat työläitä tutkittavia. Pikkulapset käytetään kuultavina Tampereella, jossa on siihen erikoistuneita ihmisiä, Seppänen kertoo.

Koko maassa poliisille ilmoitetut lasten hyväksikäytöt vähenivät edellisvuodesta reilut 14 prosenttia. Tapauksia oli 1 430, mikä oli reilut 200 vähemmän kuin vuonna 2013.

Lue lisää keskiviikon Etelä-Suomen Sanomista.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut