"Rahassa rypevä formulakulttuuri ei ansaitse minkäänlaista tukea" – Tätä mieltä ESS:n lukijat ovat KymiRingistä

Noin 4,6 kilometrin mittainen KymiRingin päärata oli jo viime vuoden kesäkuussa pitkälle rakennettu. Lahden kaupunki on tapahtumayhtiönsä kautta liittymässä moottoriurheilukeskuksen rahoittajien joukkoon. Sami Kuusivirta

Keräsimme Etelä-Suomen Sanomien KymiRing-juttujen kommenttipalstoilta lukijoiden mielipiteitä Iittiin tulevasta KymiRingin moottoriurheilukeskuksesta. Mielipiteitä oli sekä puolesta että vastaan, tässä niistä osa.

"Yksi kilpa-auto tuottaa helposti 400 kuutiometriä pakokaasua tunnissa ja käyttää arvokasta raaka-ainetta huvin vuoksi. Rahassa rypevä formulakulttuuri ei ansaitse minkäänlaista tukea."

Pentti Heikkilä

"Moottorirata Pippo Kujalaan valmistuvassa risteyksessä on tiensä päässä. Kaavoitus hoitaa loput ja tonteista saatavat rahat KymiRingin osakepääomaan. Tämä on ympäristöteko vihreä Lahti."

Jari

"Moottoriurheilu muuttuu kokoajan vähäpäästöiseen ja sähköiseen suuntaan. Olisiko kuitenkin E-sport areenaan investointi ollut parempi?"

Tattia

"Olen melko varma että esimerkiksi 80 000 henkeä vetävät suviseurat aiheuttavat suuremman ympäristökuorman kuin yksi järjestetty Moto GP."

servo

"Lahti on odottanut miljoonatuottoja myös hiihdon MM-kisoista ja kuinkas siinä on käynyt…"

Setämies

"Hyvä vihreä lahti vaan kuinka vihreä siis myrkynvihreä."

rumpali

"Jos sinne on tulossa hirveä määrä katsojia ja vielä tallit päälle, onko kukaan laskenut montako puuta silloin tarvitaan? Höh!"

Miettinyt

"Ei Lahdesta ole ympäristöystävällisesti viherkaupungiksi koska täällä ei katuja, viheralueita putsata liikennejärjestelyt hankaloittaa sujuvaa liikennettä. Ilmanlaatu on todella huono ja ilmassa leijuu jatkuva pölyä. Ei yksi moottorirata enään Lahtea huonommaksi tee."

pedro

"Kyllä on harmi, että Lahti on jo vuosikymmenien ajan veikannut matkailun kannalta väärää hevosta. Rahat on näköalattomasti tärvätty urheilukeskukseen, hiihtoon ja mäkihyppyyn."

Skalpelli

"Kymiring-hanketta ei voi arvottaa vain itse radan tuottavuuden perusteella. Radalla järjestettävien kilpailujen taloudelliset vaikutukset ovat huomattavat."

Anssi Mikkola

"Samalla logiikalla Lahdessa tapahtuviin juttuihin tulisi irrota aika paljon useampia miljoonia."

Sivustaihmettelijä

"Kyllä on maailma menossa pelottavan ankeaksi paikaksi, kun kaikki oikeasti hauska ja nautinnollinen ollaan kieltämässä."

ED

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 2. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 3. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 4. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 5. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 6. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 7. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 8. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 9. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 12. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 13. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 14. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 15. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.