Juha Rehula yllättyi Antti Rinteen valitsemasta hallituspohjasta - "Isänmaan etu tulee ensin ja sitten vasta puolueen"

Hallituksessa on mahdollisuus vaikuttaa keskustalle tärkeisiin asioihin, Rehula toteaa. Sami Kuusivirta

Elina Nissinen

SDP:n hallitustunnustelija Antti Rinne on vahvistanut, että tulevassa hallituspohjassa ovat SDP:n lisäksi keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula yllättyi Rinteen päätöksestä, mutta ymmärsi tämän perustelut. Hollolalainen Rehula putosi eduskunnasta Hämeen vaalipiiristä, mutta suuntasi jo keskiviikkona hallitusneuvotteluihin keskustan varapuheenjohtajan roolissa.

Keskustan halua lähteä hallitukseen on spekuloitu puolueen historiallisen kovan vaalitappion jälkeen. Rehula kuitenkin kertoo, että keskustan hallitusneuvottelijoiden viime vuorokauden aikana tekemän kyselyn mukaan 80 prosenttia puoluehallituksesta, puoluevaltuustosta ja eduskuntaryhmästä tuki hallitukseen lähtemistä.

- Isänmaan etu tulee ensin ja sitten vasta puolueen. Hallituksessa on mahdollisuus vaikuttaa meille tärkeisiin asioihin, Rehula toteaa.

Keskustan laatima kymmenen kynnyskysymyksen vaatimuslista tulevalle hallitusohjelmalle on Rehulan mukaan edelleen voimassa. Sen pääkohtia ovat muun muassa työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiyksikköön, korotukset takuueläkkeeseen ja että yritysveroa ei nosteta.

Juttua korjattu 8.5. kello 18.31. 80 prosenttia keskustan puoluehallituksesta, puoluevaltuustosta ja eduskuntaryhmästä tuki hallitukseen lähtemistä. Jutussa luki aiemmin 93 prosenttia, joka on kyselyn vastausprosentti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.