Lahti, Asikkala, Hollola ja Orimattila vaihtavat hiippakuntaa

Kirkolliskokous hyväksyi hiippakuntarajojen muutokset pitkän keskustelun ja äänestysten jälkeen. Juha Peurala

Lahden seurakuntayhtymä sekä Asikkalan, Hollolan ja Orimattilan seurakunnat siirretään Mikkelin hiippakuntaan. Nykyään ne kuuluvat Tampereen hiippakuntaan.

Siirrosta päätti kirkolliskokous torstaina. Hiippakuntamuutokset tulevat voimaan ensi vuoden alussa.

Kirkolliskokous hyväksyi hallintovaliokunnan puoltaman kirkkohallituksen esityksen pitkän keskustelun ja äänestysten jälkeen. Keskustelussa ehdotettiin esityksen hylkäämistä kokonaan sekä annettiin kaksi ehdotusta, joissa poikettaisiin maakuntarajojen mukaisista hiippakuntarajoista.

Ratkaisevassa äänestyksessä edustajista 77 puolsi muutoksen hyväksymistä ja vastaan äänesti 30, tyhjiä ääniä oli 1.

Asiasta käytettiin liki 50 puheenvuoroa, puolesta ja vastaan. Hallintovaliokunnan mietintöön sisältyi myös eriävä mielipide. Seen mukaan mietinnössä ei ollut riittävästi otettu huomioon Päijät-Hämeen seurakuntien kantoja ja etua.

Osassa puheenvuoroja uudistusta arveltiin tehtävän Mikkelin hiippakunnan tarpeista käsin ja varten. Piispa Seppo Häkkisen mukaan hiippakuntarajojen tarkistus maakuntapohjaiseksi on Mikkelin hiippakunnalle suuri muutos.

- Haikeana luovumme kolmesta seurakunnasta, mutta samalla otamme lämpimästi vastaan Pieksämäen seurakunnan ja Hollolan rovastikunnan seurakunnat, Häkkinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.