Yleisöryntäys yllätti: blues-tanssikurssi päättyi Jump'n Blues Societyn keikkaan, kaikki eivät mahtuneet sisään

Swing-tanssien kova noste näkyi lauantaina Lahdessa, kun blues workshop -tanssikurssi veti tuvan puolilleen, ja Jump'n Blues Society -orkesterin aloittaessa järjestysmies joutui jo käännyttämään ihmisiä ovelta. Koulutuskeskus Salpauksen Kulttuurikeskuksessa järjestämä teemapäivä oli Tanssikerho Jam'n Roll ry:n ja Leena Toikkasen järjestämä.

- Odotimme tanssikurssille noin 15:tä ihmistä, mutta tanssijoita tulikin 50. Halusimme tällä tempauksella rohkaista ihmisiä tanssimaan, ja bluesissa saa irrotella ja pitää hauskaa, kertoo Jam'n Roll ry:n puheenjohtaja Tomi Tokoi.

Tokoi kuten moni muukin paikalle saapunut vieras oli pukeutunut teeman mukaan tyylikkäästi. Miehillä oli hatut päässään, naisilla käsineitä ja pallopaitoja sekä upeita helmoja. Tunnelma kulttuurikeskuksessa oli katossa, ja tanssipareja riitti lattialla.

- Ihmiset kaipaavat glamouria arjen keskelle, tapahtuman puuhanainen ja tuottaja Leena Toikkanen sanoo.

Blues-musiikki on tehnyt uuden tulemisen, ja Tokoi kiittelee Seurahuoneen Piazzan perjantai-illoille lanseeraamaa blues-teemaa. Ensimmäinen Piazza Blues soi perjantaina Viron blueskuninkaaksikin kehutun blueskitaristilaulaja Andres Roots ja rumpali Raul Terepin voimin.

- Musiikki oli todella hyvää, mutta ihmiset eivät sielläkään uskaltaneet tanssia. Juuri tähän haluamme muutosta. Ei voi tanssia väärin, vaan jokainen osaa tanssia, Tomi Tokoi ja Maarit Pälsynaho sanovat.

Piritta Peuranen oli mukana sekä kurssilla että konsertissa. Vaikka Peuranen on tanssinut paljon, blues-tanssista hänellä ei ole juurikaan kokemusta.

- Tykästyin todella paljon, ja parasta bluesissa on vapaus! Blues-musiikkihan on ollut alunperin orjien irti arjesta -irrottelua, raakaa ja räkäistä. Blues-tanssissa voi sekoittaa vähän kaikkia tansseja, ja nainenkin voi ehdottaa miehelle erilaisia liikkeitä, Peuranen kertoo.

Peuranen lisää, että bluesissa on paljon alalajeja, eli sopiva tempo löytyy varmasti niin aloittajalle kuin kokeneemmallekin rytmitykille. Timo Tokoi puolestaan vihjaisee, että keväällä on hyvin todennäköisesti luvassa uusi blues workshop -päivä.

- Seuraava Piazza Blues soi 20. helmikuuta, sinne ainakin on päästävä! Tokoi sanoo.

Puolisen vuotta treenannut, yhdeksän jäsenen Jump'n Blues Society puolestaan veti tapahtumassa ensiesiintymisensä noin sadalle hengelle. Mitään kokemattomia keltanokkia miehet eivät silti ole, vaan bändissä on mukana muun muassa Lahti Big Bandissa soittaneita ja edelleen soittavia taitureita. Tenorisaksofonia soittava Martti Peippo on taitavana pidetty muusikko, joka on tehnyt jo useita levyjä. Peippo on mukana myös Lahden kaupunginteatterin Katsastus-näytelmässä. Laulaja Mikko Tuomikoski saattaa olla monelle tuttu radioaalloilta.

Kuuntele myös Mikko Tuomikosken ja Leena Toikkasen haastattelu Radio Voimassa tästä

 

Lue lisää aiheesta

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut