Lahtelainen perheenisä raportoi suomalaisesta elämästä Al Jazeeralle

Libanonissa kasvanut, nykyään Lahdessa asuva toimittaja Georges Hourani tekee arabimaiden medioille, kuten tv-kanava Al Jazeeralle juttuja Suomesta ja muista Pohjoismaista.

Hän kertoo pakolaisten tilanteesta, mutta myös sauvakävelystä, juhannuskokoista ja Ramadanin vieton hankaluudesta valoisana kesänä. Hourani haaveilee, että arabimaissa saataisiin laajemmin tietoa Suomesta.

- Yleensä vain negatiiviset uutiset, kuten kouluampumiset, menevät siellä läpi. Tarkoitukseni on kertoa hyvää Suomesta, Hourani kertoo.

Halu kertoa ihmisten elämästä teki Houranista toimittajan alunperinkin. Ura vei Houranin keskelle kriisejä ja Hizbollahin vangiksi, mutta koskaan hän ei halunnut luovuttaa.

Kun Hourani nykyäänkin lukee päivän uutisotsikot, ne eivät edusta hänelle vain kaukaisia, epämääräisiä asioita. Pommitukset on koettu. Eri uskonnollisten ryhmien välien kiristymiset nähty. Eikä Houranikaan selvinnyt maailman melskeissä ehjänä. Nyt hän on kuitenkin Suomessa.

- Suomessa sieluni parani. Olen tälle maalle paljosta velkaa, Hourani sanoo.

Suomeen Houranin toi mikäs muukaan kuin rakkaus.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut