Hallitusneuvotteluissa mukana oleva SDP:n Ville Skinnari: "Meillä on paljon yhteistä historiaa"

SDP:n lahtelaisen kansanedustajan Mika Karin mielestä neuvotteluilla on hyvät edellytykset onnistua.

Lahtelainen Ville Skinnari johtaa yhtä kahdeksasta hallitusneuvotteluja käyvästä ryhmästä. Katja Luoma

Elina Nissinen

Keskiviikkona alkaneet hallitusneuvottelut jatkuivat torstaina Helsingissä Säätytalolla. Hallitusohjelmasta neuvottelevat SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Neuvotteluissa mukana oleva SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari kertoo, että torstaina aamupäivällä "käynnisteltiin koneita" ja iltapäivällä työt jatkuivat kahdeksassa eri ilmiöihin keskittyvässä työryhmässä. Lahtelaisista kansanedustajista mukana neuvottelemassa on myös Mika Kari (sd.).

Lahtelainen Skinnari johtaa Elinvoimainen Suomi -ryhmää, joka on hänen mukaansa merkittävä Suomen kasvun ja kehittämisen kannalta.

Kansanedustaja Mika Karin mielestä tunnelma oli keskiviikkona eteenpäin katsova, mikä lupaa hyvää hallitusyhteistyölle. Katja Luoma

– Hallituspohja oli pitkän harkinnan tulos. Me kollegat tunnemme toisemme hyvin, ja meillä on paljon yhteistä historiaa, Skinnari kommentoi yhteistyötä Rinteen valitsemien puolueiden kanssa.

Tavoitteena on, että hallitusohjelma olisi valmis 24.5., jotta hallitukselle jää aikaa valmistautua Suomen 1.7. alkavaan kauteen EU:n neuvoston puheenjohtajamaana.

SDP:n lahtelaisen kansanedustajan Mika Karin mielestä Rinteen valitsemien puolueiden neuvotteluilla on hyvät edellytykset onnistua.

Skinnari ja Kari eivät halua alkaa vielä tässä vaiheessa julkisesti arvioimaan neuvotteluiden tärkeimpiä tai eniten kompromisseja vaativia kysymyksiä.

– Toivon neuvottelijoille työrauhaa ja -aikaa sopia sellaisesta ohjelmasta, jonka taakse hallituspuolueet voivat lähteä, Kari toteaa.

Juttua korjattu 10.5.2019 kello 20.49. Myös Mika Kari on mukana neuvotteluissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 2. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 3. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – koronasovellus määrä julkaista kuun lopulla
 4. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 5. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 6. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 7. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 8. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 9. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 10. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 11. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 12. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 13. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 14. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 15. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.