Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sipilä suhtautuu epäillen Rinteen naisten euro -tavoitteeseen

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä suhtautuu epäillen SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen tänään esittämään tavoitteeseen, että naisten euro pitäisi nostaa 90 senttiin ensi vaalikaudella. Sipilä piti tavoitetta sinänsä hyvänä, mutta ihmetteli, mitä hallitus voi asialle tehdä.

Sipilä korosti, että jos talouskasvu parantuu, näkyy se myös naisvaltaisilla aloilla.

Keskusta aloitti vaaliristeilynsä illansuussa. Laivalla on noin 1 800 osallistujaa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne asetti tänään kunnianhimoisen tavoitteen nostaa naisen euro 90 senttiin ensi vaalikaudella. Tätä nykyä naisen euro on noin 83 senttiä.

Rinteen mukaan perhevapaiden tasa-arvoista jakamista on mahdotonta toteuttaa niin kauan, kun palkat eivät ole samansuuruiset.

– Jos SDP on mukana hallituksessa, ongelmaan pureudutaan vihdoin niin, että palkkaerot tosiaan poistuvat, Rinne lupasi joukoilleen.

Toimittajien tivatessa konkretiaa lupauksiin, Rinne myönsi, että palkkaneuvottelut ovat työmarkkinajärjestöjen käsissä. Niihin voitaisiin kuitenkin vaikuttaa tuloveronkevennyksillä, joiden määrää voisi kasvattaa, jos palkkaratkaisu sisältäisi tasa-arvoelementtejä.

Hoitovapaan jakaminen vanhempien kesken oli tavoitteena jo tällä vaalikaudella, mutta SDP torppasi lopulta suunnitelmat. Rinteen mukaan tavoitteesta on pidettävä edelleen kiinni. Mahdollisuudet edistää tasa-arvoa riippuvat Rinteestä pitkälti siitä, kuinka paljon talouskasvu antaa siihen pelivaraa. SDP tavoittelee 2–3 prosentin kasvua.

SDP:n puolueväki kokoontuu viikonloppuna puheenjohtaja- ja ehdokaspäivillä Vantaan Flamingossa, josta haetaan vauhtia vaalikampanjaan.

Päivät alkoivat lauantaina vaalimainosfilmillä, jossa muistellaan SDP:n suuria saavutuksia. Rinne korosti avauspuheessaan erityisesti työelämän oikeudenmukaisuutta ja hyökkäsi vahvasti porvaripuolueiden ajamaa leikkauslinjaa vastaan. Rinteen mukaan vaaleissa on vastakkain oikeistolainen rikkaita hyödyttävä leikkauspolitiikka ja oikeudenmukaisuutta peräänkuuluttava SDP.