Ex-huippukiekkoilijalle taas tuomio ja tuhansien eurojen korvaukset

Jari Taari

Lahtelainen entinen huippukiekkoilija Marko Jantunen, 43, tuomittiin tiistaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa 40 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kortitta-ajosta.

Hän ajoi amfetamiinin vaikutuksen alaisena viime kesäkuun lopulla Lahdessa. Hän oli tuolloin liikkeellä vieraalla pakettiautolla ja kolaroi sen valopylvääseen. Oikeus tuomitsi hänet maksamaan auton omistajalle korvauksia 5 500 euroa.

Hän tunnusti teon ennen oikeudenkäyntiä.

Päiväsakon määräksi tuli 48 euroa, jolloin maksettavaa kertyy 1 920 euroa.

Jantusen ei tarvinnut olla paikalla oikeudessa, eikä hän ollutkaan.

Ex-huippukiekkoilija tuomittiin lokakuun puolivälissä kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen 15 rikoksesta, joista kuusi oli kortitta ajoja, neljä rattijuopumuksia amfetamiinin vaikutuksen alaisena, neljä huumausaineen käyttörikoksia ja yksi liikennerikkomus.

Nyt oikeudessa ollut juttu olisi voitu käsitellä jo lokakuussa, mutta se oli jäänyt jostain syystä käsittelemättä. Kyseessä ei siis ollut uusi rikos aiemman tuomion jälkeen.

Silloin Jantunen vakuutti oikeudessa katuvansa tekojaan ja tulevansa noudattamaan lakia. Hän pyysi anteeksi kolaria, josta oli aiheutunut haittaa ulkopuoliselle. Muita tekoja hän luonnehti itselle aiheutetuiksi.

Jantunen vakuutti lokakuussa oikeudessa pyrkivänsä eroon huumeista. Kuitenkin viime viikon Seiska-lehdessä hän kertoi olevansa edelleen koukussa amfetamiiniin.

Lehden mukaan Jantunen sai viime vuoden loppuun saakka tuloja Ruotsissa rahastoimistaan kiekkoansioista. Nyt ne säästöt on kulutettu loppuun, mies on varaton, ja ulosotossa on satojatuhansia euroja.

Käräjäoikeuden päätös on kuitenkin sen mukainen, että Jantusella on tuloja. Tai sitten hän on unohtanut ilmoittaa oikeudelle, ettei tuloja ole tänä vuonna ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.