Vastarintaliike edusti Lahden kadulla

Kansallinen Vastarintaliike (SVL) partioi helmikuussa 2015 Lahden keskustassa.

Kansallinen Vastarintaliike (SVL) partioi tänään iltapäivällä Lahden keskustassa. Liikkeen edustajat jakoivat kadulla esitteitä ja liehuttivat lippuja Lanunaukion tuntumassa.

Vastarintaliikkeen edustajat eivät halunneet kertoa Etelä-Suomen Sanomien toimittajalle sen tarkemmin liikkeen tavoitteista. He kertoivat, että mikään suomalainen valtamedia ei kirjoita Vastarintaliikkeestä tavalla, josta he pitäisivät.

Vastarintaliikkeestä kirjoitti viime viikolla näyttävästi muun muassa Helsingin Sanomat, joka esitteli liikkeen toimintaa saamansa salaisen aineiston pohjalta.

Vastarintaliike kirjoittaa kotisivuillaan, että se on osa Pohjoismaista Vastarintaliikettä (PVL), joka toimii Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan alueella. Vastarintaliike tunnustaa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen.

Katupartiointi on osa liikkeen toimintaa. Järjestön mukaan se edustaa kadulla itsepuolustuskykyistä ja kansallissosialistista henkeä.

"Emme anna suomalaisvastaisten ihmisten tai ryhmien sensuroida sanomaamme tai estää julkista kansallismielistä toimintaa. Alistumaton asenteemme on johtanut toisinaan ristiriitatilanteisiin esimerkiksi vasemmistolaisten ja esivallan kanssa. Kohtaamme vaikeatkin tilanteet selkä suorana, omina itsenämme. Vain taipumaton järjestö voi muuttaa yhteiskuntaa", kotisivulla kerrotaan.

Lauantaina kaduilla jaetuissa lehtisissä järjestö kertoo muun muassa vastustavansa Euroopan unionin suomalaisuuden tuhoavaa pakkomonikulttuurisuutta ja työtätekeviä riistävää kapitalismia.

Lue Helsingin Sanomien juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Lahden pakkolomat alkavat aikaisintaan toukokuussa
 2. Palvelusetelisäännöt uusiksi yhden äänen erolla Lahdessa – SDP ja kokoomus täysin eri linjoilla
 3. 2.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä lisääntyi edellispäivästä kuudella
 4. Hollola lomauttamassa koulunkäyntiavustajia, lastenhoitajia ja siivoajia – yt-neuvottelut päättyvät perjantaina
 5. Piti ampua sika, ammuttiinkin vanki – venäläisten sotavankien elämä Suomessa on monilla paikkakunnilla yhä arka aihe, uusi romaani kertoo kohtaloista Päijät-Hämeessä
 6. Poliisi: Pohjoiseen kulkeva liikenne saattaa ruuhkautua illalla Nelostiellä Mäntsälässä
 7. Asukasyhdistyksen viime hetken vetoomus tehosi: Uudenmaankadun varren kuuset säästyvät sittenkin
 8. Showmies purkaa sydäntään YouTubessa – tubettajatähti Herbalisti on avautunut faneilleen elämänsä kipukohdista ja kerännyt netissä miljoonayleisön
 9. Orimattilan kaupunki varautuu yt-neuvotteluihin koronatilanteen takia
 10. Karisma jättää perimättä kahviloilta ja ravintoloilta vuokraa
 11. Lahden keskustan isot liikenneratkaisut siirtyvät kauas tulevaisuuteen – "Turha tuoda käsittelyyn tällä valtuustokaudella"
 12. Lahden Sokos supistaa ilta-aukioloaan, sunnuntaisin kokonaan kiinni
 13. Talvirenkaiden käyttö muuttuu uudessa tieliikennelaissa
 14. Korkeakoulujen harjoitteluja on peruttu ja siirretty – Tiede- ja kulttuuriministeri Kosonen: "Opintoajat voivat pidentyä poikkeusolojen vuoksi"
 15. Asikkalainen Pihamaan tila sai ruokakulttuuripalkinnon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.