Virenojalaiset vetosivat suljetun rantansa puolesta - luvataan pitää kunnossa talkoilla

Pirjo Kamppila

Kylän uimarannan sulkeutuminen yleiseltä käytöltä harmittaa Orimattilan virenojalaisia.

Kaupunki ei taipunut yksityisen maanomistajan vuokrapyyntöön, jonka johdosta kaupunki haki pois laiturin ja pukukopit keskiviikkona.

Kaupungin sivistys- ja hyvinvointivaliokunta merkitsi asian tiedoksi huhtikuun kokouksessaan. Kaupunki ei ole maksanut vuokraa lammen käytöstä lainkaan neljään vuoteen.

Orimattilan pohjoisen aluejohtokunnan Virenojan jäsenet lähettivät kuun alussa tiedustelun kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Siinä vedottiin uimarantakäytön jatkumisen puolesta. Lokkilammeksi kutsuttu lampi on ollut yleisenä uimarantana jo vuosikymmenet.

– Alue on jo pitkään ollut kiinteä osa virenojalaisten, kuten myös monen muun orimattilalaisen, vapaa-aikaa – etenkin uimapaikkana, mutta viime vuosina myös muun muassa lentopallo- ja luistelupaikkana.

– Koska Orimattilassa on vain harvoja yleisiä uimarantoja, pidämme ensiarvoisen tärkeänä, että niitä ei jatkossa vähennetä. Kyläyhteisö on talkoohengessä pitänyt aluetta kunnossa, ja olemme tehneet periaatepäätöksen, jonka mukaan olemme valmiit huolehtimaan alueesta myös jatkossa, lupaavat kirjelmän allekirjoittaneet aluejohtokunnan jäsenet.

– Emme ota kantaa Orimattilan kaupungin ja Kalle Mäkelän / Virenoja oy:n välisen sopimuksen muotoon, mutta toivomme, että asiassa päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Pyydämme myös, että asia otetaan asialistalle kaupunginhallituksen / kaupunginvaltuuston seuraavassa kokouksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen
 2. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 3. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 4. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 5. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 6. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 7. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 8. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 9. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 10. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 11. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 12. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 13. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 14. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 15. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.