Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vihreät poistaisi asuntolainojen korkovähennykset

Vihreät pienentäisi valtion alijäämää 1,7 miljardilla eurolla tulevan hallituskauden aikana. Puolue julkaisi suunnitelmansa Suomen talouden kuntoon saamiseksi tänään.

Vihreät säästäisi muun muassa poistamalla asuntolainojen korkovähennykset ja yksityisen terveydenhuollon Kela-korvaukset asteittain. Puolue leikkaisi ympäristölle haitallisia tukia 800 miljoonalla eurolla.

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan vihreiden ensisijainen keino saada Suomen talous kuntoon on kuitenkin työn luominen. Puolue on jo aikaisemmin vaaliohjelmassaan asettanut tavoitteeksi vähintään 200 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä. Myös keskusta on ilmoittanut tavoittelevansa 200 000:ta uutta työpaikkaa.

– Emme halua leikata palveluista ja sosiaaliturvasta. Olemme nyt laskeneet sektoreittain, että 200 000 uutta työpaikkaa on realistinen tavoite, Niinistö sanoi.

Vihreät muuttaisi sosiaaliturvan perustuloksi, jotta työn vastaanottaminen olisi kannattavampaa. Vihreät myös esittää, että alle 25- ja yli 55-vuotiaiden eläkemaksuja porrastettaisiin pienemmiksi, jotta nuorten ja ikääntyneiden asema työmarkkinoilla olisi parempi.