Mies raiskasi alasti vieressä nukkuneen vaimonsa

Jari Taari

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi nastolalaisen noin 40-vuotiaan miehen raiskauksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 3 000 euron kärsimyskorvaukseen. Lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrin oikeudenkäyntikulut, noin 2 200 euroa.

Pariskunta oli sopinut erosta. Siitä oli puhuttu lapsillekin. Lasten huollosta ja omaisuuden jaosta oli puhuttu.

Puolisot asuivat kuitenkin edelleen saman katson alla ja nukkuivat samassa sängyssä, molemmat alasti kuten ennenkin. Ennen he olivat nukkuneet saman peiton alla, nyt molemmilla oli oma peitto.

Illalla tunnelma ei ollut ollut tavanomaisen jäätävä, vaan nainen oli tarjonnut miehelle iltapalaa. Mies oli ehdottanut seksiä. Nainen oli selkeästi kieltäytynyt.

Nukkumaan mennessään nainen oli ottanut lääkkeen, jonka haittavaikutuksena on uneliaisuus.

Kun nainen oli mennyt yöllä pissalle, hän oli huomannut, että hänellä oli ollut siemennestettä häpykarvoituksella. Hänellä oli myös ollut tunne yhdynnästä.

Hän oli peseytynyt, herättänyt miehensä ja kysynyt asiasta. Tämä oli myöntänyt yhdynnän.

Nainen kertoi oikeudessa, että aiemmin ei ollut ollut poikkeuksellista, että seksi oli aloitettu toisen nukkuessa.

Mies oli antanut tapahtuneesta kaksi erilaista selitystä. Poliisille hän oli kertonut masturboineensa ja lauenneensa naisen päälle. Oikeudessa hän selitti, että heillä oli ollut aktiivinen seksielämä ja 1,5 kuukauden seksittömyyden jälkeen hän oli lauennut itsestään ja spermaa oli roiskunut naisenkin päälle.

Oikeus ei pitänyt miehen puheita uskottavina varsinkin, kun tämä oli seuraavana aamuna luonnehtinut tekoaan tyhmäksi ja pahoitellut sitä.

Aiemmin rikosnimike oli pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Syyskuun alusta uusi laki määritteli sen raiskaukseksi ja uusi, aiempaa ankarampi rangaistus on neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

Kun miehellä ei ollut ollut aiempia vapausrangaistuksia, tuomio määrättiin ehdollisena.

Raiskauksen jälkeen nainen oli vaatinut, että mies muuttaa heti pois yhteisestä kodista. Näin oli tapahtunutkin.

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut