Koirien haukku herätti nukkujat tekemään viime hetkellä hälytyksen rivitalopalosta

Kaksikerroksisessa rivitalossa syttyi sunnuntaiaamuna uhkaava tulipalo Lahden Kampikadulla. Jos asukkaat eivät olisi heränneet koirien haukuntaan, tuho olisi voinut olla paljon pahempi.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Kittelä kertoo, että rivitalossa on viisi asuntoa ja yhden asunnon terassilla oli poltettu ulkotulta muovin päällä. Tuli levisi siitä terassille ja puoli viiden aikoihin myös räystäs syttyi ja tuli lähti pyrkimään rakennuksen yläpohjan rakenteisiin vesikaton alle.

– Tässä oli sillä lailla onnea matkassa, että jos hälytys olisi tullut vain muutamia minuutteja myöhemmin, tulisi olisi ehtinyt levitä ullakolla.

Kun pelastuslaitos tuli paikalle, talon asukkaat olivat herättäneet toisensa ja kaikki olivat jo poistuneet ulos rakennuksesta.

Palokunta esti tulen leviämisen eikä palo päässyt ullakon alla olleen huoneiston sisälle. Asunto kärsi kuitenkin jonkin verran savu- ja vesivahinkoja, joten asukkaat eivät voineet yöpyä siellä. Vaurioiden jälkitorjunta aloitettiin heti aamuyöllä. Poliisin arvion mukaan huoneisto säilyi todennäköisesti asumiskunnossa.

Muiden huoneistojen asukkaat pääsivät sammutustöiden jälkeen takaisin kotiinsa.

Palopaikka oli Kampinkadulla Lahden Kärpäsen kaupunginosassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.