Marina Erhola vahvin ehdokas hyvinvointiyhtymän johtoon

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän uudeksi toimitusjohtajaksi esitetään lääketieteen tohtori, MQI, keuhkolääkäri Marina Erholaa. Erhola on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtaja.

Yhtymähallitus arvioi Erholan olevan muita hakijoita ansioituneempi hänen koulutuksensa ja kokemuksensa sekä haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella.

Erholan kieltäytymisen varalta hallitus ehdottaa toimitusjohtajan tehtävään maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jorma Haapasta. Hän on tällä hetkellä Kymsoten terveyden ja ikääntymisen palveluiden johtaja.

Hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajan tehtävään haastateltiin seitsemän hakijaa. Heistä henkilöarviointiin kutsuttiin viime viikolla kolme. Erholan ja Haapalan lisäksi loppusuoralle pääsi Kuopion vs. apulaiskaupunginjohtaja, lääketieteen tohtori Jari Saarinen.

Yhtymän valtuusto valitsee toimitusjohtajan maanantaina 27. toukokuuta. Toimitusjohtajan tehtävä vapautui, kun Eetu Salunen irtisanoutui tehtävästä helmikuussa.

Juttua muokattu 21.5. kello 9.19. Korjattu Haapasen ja Saarisen tittelit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.