Tevin talosta kaupat, ostajana lahtelainen kiinteistösijoitusyhtiö

Vili Uuskallio

Lahden kaupunki myy Tevin (teknisen viraston) talon lahtelaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Noitek oy:lle. Vesijärvenkatu 11:ssä sijaitsevan kiinteistön kauppahinta on 2,8 miljoonaa euroa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus hyväksyi Noitekin tarjouksen, jonka kohteena on Tevin talon kuusikerroksinen osa.

Sen sijaan kaupunginhallitus hylkäsi WestStar oy:n tekemän 1,2 miljoonan euron tarjouksen viereisestä sähkölaitoksen talosta, jota kaupunki on peruskorjannut 3,4 miljoonalla eurolla. Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun kulmassa sijaitseva sähkölaitoksen talo jää näin ollen kaupungin omistukseen.

Tevin talo vapautuu, kun tekninen ja ympäristötoimi siirtyy syksyllä vuokralle matkakeskuksen yhteyteen rakennettavaan toimistotaloon. Tevin talo kiinnosti myös rakennusliike YIT:tä, joka oli valmis maksamaan kiinteistöstä 2,5 miljoonaa euroa.

Tevin talon peruskorjaukseen on arvioitu uppoavan 7,5 miljoonaa euroa. Noitek oy:tä edustavan Kai-Petri Kähösen mukaan talon tulevasta käytöstä on vasta alustavia suunnitelmia.

- Eri vaihtoehtoja on käyty läpi. Rakennus sinällään ja kaava rajoittavat käyttöä. Asumiskäyttöön taloa ei voida toteuttaa. Lähinnä toimistokäyttö ja majoitustoiminta ovat vaihtoehdot. Talon sijainti on loistava.

Tevin talon alakerrassa toimiva taidemuseo voi Kähösen mukaan jäädä tiloihinsa vuokralaiseksi.

Talon jatkokäytön aikataulu riippuu muun muassa siitä, tuleeko kiinteistökaupasta valituksia.

- Jos hallinta siirtyy Noitekille tämän vuoden lopussa, meneehän siinä oma aikansa.

Vuonna 2002 perustetulla Noitekilla on Kähösen mukaan ollut lähinnä pienimuotoista kiinteistösijoitustoimintaa. Yhtiön osakkeenomistajat ovat Pasi Tinnilä ja Esko Kolli.

- He viime kädessä päättävät, mitä ratkaisuja tehdään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.