Tevin talosta kaupat, ostajana lahtelainen kiinteistösijoitusyhtiö

Vili Uuskallio

Lahden kaupunki myy Tevin (teknisen viraston) talon lahtelaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Noitek oy:lle. Vesijärvenkatu 11:ssä sijaitsevan kiinteistön kauppahinta on 2,8 miljoonaa euroa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus hyväksyi Noitekin tarjouksen, jonka kohteena on Tevin talon kuusikerroksinen osa.

Sen sijaan kaupunginhallitus hylkäsi WestStar oy:n tekemän 1,2 miljoonan euron tarjouksen viereisestä sähkölaitoksen talosta, jota kaupunki on peruskorjannut 3,4 miljoonalla eurolla. Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun kulmassa sijaitseva sähkölaitoksen talo jää näin ollen kaupungin omistukseen.

Tevin talo vapautuu, kun tekninen ja ympäristötoimi siirtyy syksyllä vuokralle matkakeskuksen yhteyteen rakennettavaan toimistotaloon. Tevin talo kiinnosti myös rakennusliike YIT:tä, joka oli valmis maksamaan kiinteistöstä 2,5 miljoonaa euroa.

Tevin talon peruskorjaukseen on arvioitu uppoavan 7,5 miljoonaa euroa. Noitek oy:tä edustavan Kai-Petri Kähösen mukaan talon tulevasta käytöstä on vasta alustavia suunnitelmia.

- Eri vaihtoehtoja on käyty läpi. Rakennus sinällään ja kaava rajoittavat käyttöä. Asumiskäyttöön taloa ei voida toteuttaa. Lähinnä toimistokäyttö ja majoitustoiminta ovat vaihtoehdot. Talon sijainti on loistava.

Tevin talon alakerrassa toimiva taidemuseo voi Kähösen mukaan jäädä tiloihinsa vuokralaiseksi.

Talon jatkokäytön aikataulu riippuu muun muassa siitä, tuleeko kiinteistökaupasta valituksia.

- Jos hallinta siirtyy Noitekille tämän vuoden lopussa, meneehän siinä oma aikansa.

Vuonna 2002 perustetulla Noitekilla on Kähösen mukaan ollut lähinnä pienimuotoista kiinteistösijoitustoimintaa. Yhtiön osakkeenomistajat ovat Pasi Tinnilä ja Esko Kolli.

- He viime kädessä päättävät, mitä ratkaisuja tehdään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Basso jytisi ja valot välkkyivät Lahden Riihelässä, kun Kimmo Huovila laittoi kaiken peliin valtakunnallisessa Parvekedarude-tempauksessa
 2. Naapurit paljastivat huumeviljelmän – lahtelaismies kasvatti kannabista asunnossaan
 3. Lappu luukulla ja ovet säpissä – katso kuvat koronaviruksen hiljentämästä Lahden keskustasta
 4. Milja Kungaksen Esalainen: "Äiti, en halua värittää yksin" – etätyökouluhoitopaikkakoti neljävuotiaan näkövinkkelistä
 5. Pääkirjoitus: Korona ei kaada kevään sotaharjoituksia
 6. 3.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Neljä uutta tartuntaa todettu, tartuntoja nyt yhteensä 41
 7. Pelicans-pomo myöntää palkkojen myöhästymisen, mutta kiistää osan Ylen tiedoista: "Tällaista emme ole viestittäneet"
 8. Padasjokelaissyntyinen journalisti Paula Vilén seuraa Atlantin takana kaikkien aikojen katastrofia – koronavirustartunta tappaa amerikkalaisia enemmän kuin Vietnamin sota
 9. Saksalaisyritys Layher sijoittaa toimintojaan Hollolaan – työllistää syksyllä noin 10 henkilöä
 10. Isä Jonas luotsasi Lahden ortodoksiseurakunnan pois kriisistä – kohta koko seurakunta lakkaa olemasta
 11. Mediatalo Keskisuomalainen lomauttaa koronaviruksen takia – johto leikkaa palkkojaan
 12. Espanjassa arki koronaviruskriisissä on yhä tiukempaa, kertoo Torreviejassa talvea viettävä lahtelainen Annika Ardin
 13. Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"
 14. Nastolassakin myyntinäyttelyä pitäneet taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle
 15. Kärkölän kunta aloitti ruokatarjoilun etäkoululaisille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.