Johan on ruokaverkkokaupalla idea - veisitkö vitosella naapurisi kauppakassit?

Pirjo Kamppila

Lahden Paavolan Citymarket avaa ruuan verkkokaupan loppukuussa. Tilattujen ruokakassien toimitusvaihtoehtoina ovat joko nouto parkkipaikalta tai kotiinkuljetus.

Vastaavaa palvelua on Lahdessa tarjolla jo ennestään, mutta Paavolan kotiinkuljetukseen liittyy uusi piirre.

Kuljettajiksi etsitään vapaaehtoisia, joka vievät ruokakassin perille viiden euron korvauksella.

Ideana on, että ruokatilaus viedään asiakkaan ovelle yksityisten ihmisten autoilla tai polkupyörillä. Kaikki hyötyvät, jos kuljettaja on muutenkin menossa samaan suuntaan. Kyse ei ole ammattimaisesta ruokakuljetuksesta, vaan naapuriapuun verrattavasta palvelusta. Siksi autoissa ei tarvitse olla esimerkiksi kylmälaukkuja.

Tarjolla olevat kyydit näkyvät kuljettajalle, mutta kuljettaja saa itse päättää, mikä hänelle sopii.

Kuljettajien alaikä on 14 vuotta.

Verottajan tulkinnan mukaan korkeintaan kolme kuljetuskorvausta saman asiakkaan luo vuodessa on verotonta tuloa.

Kuljetusten järjestämisestä vastaa helsinkiläinen Coreorient-yhtiö. Se on aiemmin luonut vastaavia yhteisöllisiä kuljetuspalveluita muissa kaupungeissa, mutta ruuan kuljetus on uusi aluevaltaus.

Lisäansioita haluavat kyydin tarjoajat voivat rekisteröityä kuljettajiksi osoitteessa www.piggybaggy.com/paavola

Rekisteröinnillä halutaan varmistaa toiminnan turvallisuus.

Paavolan Citymarketin verkkokauppa sekä kuljetuspalvelu käynnistyvät 22. huhtikuuta. Palvelu toimii Lahden kaupungin alueella. Kotiinkuljetuksesta kiinnostuneita asiakkaita pyydetään käymään myymälän asiakaspalvelussa torstaista 9. huhtikuuta lähtien.

Palveluun rekisteröityminen vaatii henkilötodistuksen. Rekisteröityminen onnistuu myös Citymarketin verkkopalvelussa.

Lahdessa toimii Sokoksen ruokakaupan yhteydessä verkkokauppa, jossa kuljetuksesta vastaa Itella. Joutjärven K-supermarketin ruokaa kyytii yksityisyrittäjä. Hollolan K-supermarketin verkkotilaus noudetaan pihasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 2. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 3. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 4. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 5. Vuoden 2018 keskitulo ei anna aihetta juhlaan Päijät-Hämeessä – valtakunnallisessa vertailussa maakunta ja Lahti löytyvät häntäpäästä
 6. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 7. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 8. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 9. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 10. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 11. Lukijalta: Yhteisyritys Mehiläisen kanssa on mahdollisuus muutokseen
 12. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 13. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 14. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 15. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.