Kunnaksen koulu sai Unelmien puutarhastaan palkinnon

Oppilaat rakensivat viime kesän aikana koulunsa pihaan hyötykasvipuutarhan. Työ poiki Yritys Hyvä -palkinnon ja stipendin. Mirja Hussain

Millamari Uotila

Kunnaksen koulun puutarhaprojekti on huipentunut palkintoon. 6a-luokka palkitaan torstaina valtakunnallisella Yritys Hyvä -palkinnolla ja tuhannen euron stipendillä.

Oppilaat rakensivat kevään ja kesän 2018 aikana koulunsa pihaan hyötykasvipuutarhan koko kylän yhteiseen käyttöön. Syksyllä satokauden päätteeksi koululla vietettiin Unelmien puutarhajuhlia ja syksymmällä Unelmien valoyötä. Myös koulun joulujuhlat järjestettiin ulkona puutarhassa.

Oppilaat ideoivat ja suunnittelivat puutarhan itse yhteistyössä Veikko Juutilaisen ja Inspiksen kanssa.

Puutarha toteutti idean yhteisöllisyyden lisäämisestä omaa ympäristöään kehittämällä.

– Asukkaat saivat hakea hyötypuutarhasta muun muassa kesäkurpitsaa, tomaatteja ja yrttejä omaan käyttöön, kertoo luokanopettaja Anna-Liisa Lapinoja tiedotteessa.

Vientiä Viroon

Oppilaat esittelevät projektiaan Yritys Hyvä -päätapahtumassa Helsingissä. Lisäksi tiedossa on matka Viroon. Luokka matkustaa toukokuussa Viljandissa sijaitsevaan kouluun ja vie sinne puutarhaideansa. Yhteistä puutarhaa on suunniteltu sähköpostin välityksellä ja puhelimitse.

Matkakassaan on kerätty rahaa koululla järjestetyissä tapahtumissa ja myymällä itse tehtyjä linnunpönttöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.