Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Heinola rikkoi maakunnan lämpöennätyksen, samoihin lukuihin ei päästä alkavalla viikolla

Heinola rikkoi sunnuntaina maakunnan lämpöennätyksen. Ilmatieteen laitoksen Asemantauksen havaintoasemalla mitattiin iltapäivällä kevään toistaiseksi korkein lämpötila 16,0 astetta.

Myös Lahden ja Asikkalan havaintoasemilla mitattiin paikkakuntakohtaiset ennätyslämpötilat. Lahden Launeella mitattiin 15,4 astetta ja Asikkalan Pulkkilanharjulla 13,1 astetta.

– Asikkalassa lämpötilaa laskivat Päijänteen viileät järvenselät molemmin puolin Pulkkilanharjua, kertoi päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta.

– Muuten koko maakunnassa mitattiin 15–16 asteen lämpötiloja pohjoista myöten.

Paikkakuntakohtaiset lämpöennätykset rikkoutuivat kaikilla havaintoasemilla toisena päivänä peräkkäin.

Samanlaisiin lukuihin ei palata alkavalla viikolla. Jylhä-Ollilan mukaan maanantaina lämpötila voi yltää vielä nipin napin kymmenen asteen yläpuolelle, mutta muuten lämpötilat pysyvät 5–10 asteessa.

– Maanantaina voi olla vielä yllättävänkin aurinkoista ja poutaista.

Sunnuntaisen ennusteen mukaan näytti siltä, että sateet tulisivat ensi viikolla vetenä. Sateet painottuvat iltapäiviin, ja ne ovat paikallisia, kuuroittaisia ja vähäisiä. Pilvisyys on hyvin vaihtelevaa.

Öisin lämpötilat voivat laskea ensi viikolla pakkasen puolelle.

– Viikonloppuna voidaan sitten palata aurinkoisempaan ja poutaisempaan suuntaan, mutta ei lämpimämpään.