Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Äidille ehdollista vankeutta alaikäisen tyttären varojen kavaltamisesta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi torstaina lahtelaisen naisen seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta. Äiti vei rahat ollessaan tyttären edunvalvoja, kun tämä oli vielä alaikäinen. Nyt tytär on jo täysi-ikäinen.

Äiti anasti tyttären varoja yhteensä lähes 13 000 euroa. Hän vei tytön saaman noin 9 500 euron saaman vakuutussumman sekä Kelan hänelle maksamia perhe- ja muita eläkkeitä runsaat 3 000 euroa. Samoin hän siirsi ja käytti omiin tarpeisiinsa tyttären saamat noin 500 euron opintotuet.

Rikos alkoi paljastua, kun varattomaksi joutunut tytär joutui pyytämään viranomaisilta apua.

Äiti on maksanut pienen osan anastamastaan summasta takaisin ja oikeus määräsi hänet maksamaan tyttärelle loputkin. Äiti joutuu myös maksamaan tyttären oikeudenkäyntikulut.

Kavallus tuomittiin törkeäksi, koska sen kohteena oli suuri summa rahaa, koska teolla aiheutettiin tämän olot tuntien erityisen tuntuvaa vahinkoa ja koska äiti oli käyttänyt teossa hyväkseen erityisen vastuullista asemaansa.

Kavallus alkoi vuoden 2013 elokuussa ja jatkui viime vuoden maaliskuun loppuun.