Yleisö ehdotti innokkaasti – nämä neljä uutta kappaletta soivat Lahden vesiuruissa

Heidi Nikunen

Lahti Energian isännöimiin vesiurkuihin saadaan tälle kaudelle neljä uutta biisiä. Yhtiö järjesti keväällä yleisökilpailun, jolla haettiin ehdotuksia uusiksi kappaleiksi.

Lahti Energian viestintäsuunnittelijan Janina Jokimiehen mukaan ehdotuksia tuli valtava määrä yli 350 henkilöltä. Kahden viikon ajan kestäneen kyselyn aikana vesiuruille ehdotettiin yli 500 uutta kappaletta.

– Vesiuruille on valittu neljä uutta kappaletta yleisön ehdotusten perusteella. Uudet vesiurkukappaleet ovat Edith Piafin La Vie En Rose, Marko Haaviston & Poutahaukkojen Myrskyn keskellä, Disturbedin The Sound of silence ja Dmitri Schostakovichin Waltz nro 2. Alkuperäisestä poiketen kappaleita päätettiin valita kolmen sijaan neljä, koska hyviä ehdotuksia saatiin runsaasti.

Jokimiehen mukaan kappaleiden valinnassa painotettiin niiden sopivuutta vesiurkujen toimintaan, Pikku-Vesijärven ympäristöön ja Lahteen. Myös musiikkityylien huomioiminen oli yksi valintakriteereistä.

– Kappaleiden pitää kestää aikaa ja palvella monipuolista kuulijakuntaa. Halusimme uudistaa vesiurkujen soittolistaa ja tuoda Pikku-Veskulle niin kansainvälistä kuin suomalaistakin tunnelmaa, Lahti Energian viestintäpäällikkö Anne Tuovinen sanoo.

Ehdotuksina Game of Thronesia ja Queenia

Ihmisten musiikkimaun monipuolisuus näkyi myös ehdotuksissa. Ehdotuksissa oli kappaleita ikivihreistä souliin ja klassisesta musiikista hevimetalliin.

– Myös julkisuudessa pinnalla olleet kappaleet, kuten Game of Thronesin tunnusmusiikki sekä Queenin, Cheekin ja Yö-yhtyeen kappaleet, nousivat ehdotuksissa esiin. Suosio ei kuitenkaan ollut valintaperuste.

Kaikkiaan vesiurkujen soittolistalla on nyt noin 30 kappaletta. Myös jo listalla olevia kappaleita ehdotettiin.

– Suosiota keräsivät varsinkin Brädin Kotona, Baddingin tuotanto ja Celine Dionin My heart will go on, jota on kuultu vesiuruilla useasti. Soitamme toivottuja kappaleita tänä kesänä.

Lahden yksi maamerkeistä

Lahti Energia kysyi kyselyn yhteydessä lahtelaisilta myös vesiurkuihin liittyviä muistoja.

– Lahtelaiset kertoivat tunnelmallisista hetkistä, jotka liittyvät lenkkeilyyn, rauhoittumiseen ja piknikillä oloon. Vastaajien mukaan vesiurut ovat suosittu kuvauskohde ja Lahden upea nähtävyys, jota ulkopaikkakuntalaiset ja ulkomaalaiset vieraat viedään ilolla katsomaan.

– Vesiurkuja kuvailtiin myös keitaaksi, ”legendapaikaksi” ja parhaaksi kesäfiilikseksi, Jokimies kertoo.

Vesiurut aloittavat konserttinsa kesäkuun alussa. Esityksiä järjestetään kesä–syyskuussa kahdesti päivässä kello 13 ja 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jokelan kartanossa vaihtuvat omistajat – lauantaina pidettiin tyhjennyskirppis, jonne oli tullut väkeä ainakin Espoosta saakka
 2. Mattssonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa avattiin lettukahvilan ovet, "roskainen" lettutaikina herättää kummastusta
 3. "Aina on kiva juosta, kun mihinkään ei satu" – Pajulahdessa leireilevä Annemari Kiekara avasi "ratakautensa" KymiRingillä
 4. Parikymppinen lahtelaismies käytti hyväkseen 15-vuotiasta huostaan otettua lasta
 5. ESS:n kesäkalakisassa hurjat taimenet jytistivät verkkoja – myös 10-vuotias ensikertalainen sai saalista
 6. Päijät-Hämeen maastopyöräilypolut tekevät vaikutuksen ulkopaikkakuntalaisiin – poimi ohjaajien reittivinkit ja neuvot lenkin suunnitteluun
 7. Rapistuva Pyhäniemen kartano odottaa remonttia – "Kokonaisilme siellä on synkän näköinen"
 8. Reipas katkaisi orastavan tappioputkensa – "Vettä tuli kuin saavista kaatamalla"
 9. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 10. Elokuva-arvio: Spike Leen Da 5 Bloods on ajankohtainen ja vaikuttava - Jasper Pääkkönen tekee pienen mutta oleellisen roolin
 11. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen
 12. Mökkikalastajan tärkeimmät säännöt: tainnuta, verestä, jäähdytä ja perkaa
 13. Erin esiintyy syksyllä Lahdessa
 14. Tähdet, tähdet -ohjelmaan pyydetty Konsta Hietanen ei halua valmistautua koitokseen liikaa – "En meinannut penkissäni pysyä, kun soitto tuli"
 15. Lukijalta: Mitä oikeuksia on kehitysvammaisella?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.