Maakunnan äänikuningatar Anne Louhelainen ylitti viime vaalien äänimääränsä

- Oonko? Aina mukavaa, jos näin on, sanoi hollolalainen kansanedustaja Anne Louhelainen (ps.) vaalivalvojaisissaan iltakymmenen aikaan, kun kuuli, että hän oli saanut eniten ääniä Päijät-Hämeen naisehdokkaista.

Hän seurasi koko äänipottiaan, ja puoli yhdentoista aikaan kannatusjoukot puhkesivat kovaan huutoon. Yksi Louhelaisen toiveista oli juuri toteutunut: hän ylitti viime vaalien äänisaaliinsa.

- Näyttää yleensäkin siltä, että Päijät-Hämeessä ymmärrettiin äänestää oman maakunnan ehdokkaita. Ainakin perussuomalaisten äänestäjät ymmärsivät.

Vaalivalvojaisia vietettiin Louhelaisen vanhempien Mikko ja Tellervo Vainion kotona Lahden Korpikankareella. Paikalla kävi illan aikana yli 50 sukulaista ja ystävää. Kannustusjoukoille oli tarjolla kalakeittoa ja kakkuja.

Mukana juhlahumussa olivat Louhelaisen lapset Jenni ja Ville Louhelainen, joka sai vastailla illan aikana moneen kertaan äitinsä puhelimeen.

Äänikuningatar sai lopulta 6 729 ääntä, eniten Lahdesta ja kotikunnastaan Hollolasta. Louhelainen sai toiseksi eniten ääniä Päijät-Hämeessä, demarien Mika Karin jälkeen.

- Viime vuonna me olimme tuntemattomia ehdokkaita, paitsi James (Hirvisaari) oli tuttu blogistaan. Mutta nämä olivat nyt ensimmäiset vaalit, joissa ihmiset ottivat yhteyttä, että he haluavat auttaa. Se oli melkein liian hyvää ollakseen totta. Sellainen tuki kantaa, Louhelainen sanoi.

Hän iloitsi illan aikana myös siitä, että Hollolaan saatiin kolme kansanedustaa, joista kaksi perussuomalaisia.

- Itsensä kehuminen on tosi vaikeaa. Olen kotona saanut sellaisen kasvatuksen, että muut pitää ottaa huomioon.

Olohuoneesta kuuluu uusi huuto. Perussuomalaiset ohitti tuolloin kokoomuksen. Mikko Vainio purskahtaa nauruun. 92-vuotias politiikan konkari ei näissä vaaleissa jaksanut paljon osallistua tyttären vaalityöhön sairastelun vuoksi.

- Anne on miellyttävä tasapainoinen ilopilleri. Minulla oli onni olla aikoinaan eduskunnassa ja olin samanlainen kaikkien kanssa. Siksi siellä oli helppo olla. Anne on samanlainen, Vainio kertoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut