Koronarajoitukset jatkuvat myös Lahden seurakunnissa

Jumalanpalvelukset ja messut järjestetään Lahden seurakunnissa toistaiseksi ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Sami Lettojärvi

ESS

Lahden seurakunnat jatkavat kokoavan toimintansa taukoa 15. helmikuuta saakka koronavirusepidemian ja sen leviämisvaiheen vuoksi. Päijät-Hämeen alueellinen koronaryhmä päätti maanantaina uusista rajoituksista, jotka ovat voimassa ainakin helmikuun 15. päivään asti.

Messut ja jumalanpalvelukset toteutetaan 15. helmikuuta asti ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Seurakuntalaiset voivat kuitenkin osallistua messuihin ja jumalanpalveluksiin Lahden seurakuntien YouTube-kanavan verkkolähetyksien kautta, joita jatketaan helmikuun puoliväliin asti.

Seurakuntien järjestämät yleisötapahtumat, kuten juhlat ja konsertit, ovat tauolla. Myös kaikki vapaaehtoistoiminta ja aikuisten viikkotoiminta, kuten raamattu- ja lähetyspiirit, rukousillat, lauluryhmät, kuorot ja bändit on keskeytetty. Lisäksi Marian Kammari ja missiokaupat on suljettu.

Yhtymä toivoo, ettei terveyskeskuksia ruuhkauteta kyselyillä koronarokotuksista, aikoja ei voi varata vielä – ”Valmistaudumme yli 300 000 rokotukseen kesään mennessä”

Myös Lahden seurakuntien lasten ja nuorten harrastusryhmät, mukaan lukien kouluikäisten kerhotoiminta ja seurakuntien tiloissa tapahtuva partiotoiminta, ovat tauolla 15. helmikuuta saakka. Toimintaa voi kuitenkin järjestää ulkotiloissa enintään 10 hengen pienryhmissä. lltapäiväkerhot ja alle kouluikäisten toiminta kuitenkin jatkuvat toistaiseksi nykyisten rajoitusten puitteissa. Kevätkauden rippileirien suunnittelu ja järjestäminen ovat vielä harkinnassa, ja Lahden seurakuntayhtymä kertoo tiedottavansa asiasta lisää myöhemmin.

Rajoituksista huolimatta Lahden seurakuntien tiloissa on yhä mahdollisuus järjestää kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia sekä niihin liittyviä juhla- ja muistotilaisuuksia. Terveysviranomaisten suosittama yksityisten tilaisuuksien maksimihenkilömäärä on 10, mutta hautaustilaisuuksissa toivotaan noudatettavan inhimillisyyttä niin, että kaikki lähiomaiset voivat osallistua tilaisuuteen.

Myös seurakuntien asiakaspalvelu palvelee 15. helmikuuta saakka vain sähköisesti.

Yli 100 siirtyi etäopetukseen Hollolan Kalliolan koulussa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut