Yli-Marolan kotieläinpiha aukeaa lauantaina – tänä kesänä ihailtavana useita uusia eläimiä

Pian lapset pääsevät jälleen rapsuttelemaan kotieläinpihan eläimiä. Elena Liseytseva

Heidi Nikunen

Yli-Marolan 4H-kotieläinpihassa vietetään avajaisia ensi lauantaina 25.5. Lahden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajan Petra Kerkän mukaan eläimiä on taputeltavana ja katseltavana tänä kesänä vielä aikaisempaakin monipuolisemmin.

Kotieläinpihaa on laajennettu viime vuodesta ja eläimille on tehty lisää paikkoja rakennuksiin. Myös jaloittelualueita on laajennettu. Kaikkiaan kotieläinpihassa on näytillä kesän aikana noin 30 eri eläinlajia.

Silitettävänä on muun muassa valkoinen poni Sani sekä Helmi-aasi, jolla mahdollisesti voi päästä ratsastamaankin kesän aikana.

– Uusimman tulokkaan paljastamme vasta lauantain avajaisissa. Järjestämme siitä kuva-arvoituskisan ja siksi emme kerro vielä, mikä eläin se on, Kerkkä sanoo.

Avajaispäivän ohjelma alkaa puistossa kello 10 ja jatkuu kello 15 saakka. Ohjelmassa on kahvilan tarjoamia herkkuja, 4H-yrittäjien tuotteita ja erilaista lavaohjelmaa, kuten Superteatterin Päivänsäde ja Menninkäinen, Teatteri Tervan Peikkojen koulupäivä sekä maailmankiertueen välissä Suomessa vierailevat akrobaatit Kate & Pasi.

– Avajaistapahtuman juontavat Kaunotar ja Kulkuri.

Avajaispäivänä pihalle on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu.

Yli-Marolan kotieläinpiha on avoinna yleisölle 25.5.–18.8.2019 maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10–17 ja lauantaisin kello 10–15. Puistossa on poniratsastusta koko kesän. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin puisto on suljettu yleisöltä leiripäivän ja eläinten lepopäivän vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 3. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 4. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 5. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 6. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 7. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet
 8. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 9. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 10. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Lukijalta: Keskustan linja on hukassa ja hajaantuminen uhkaa – Nopeat käännökset karkottivat äänestäjät
 13. Esikoiskirjailija Elina Jokinen julkaisee poikkeuksellisesti samaan aikaan romaanin ja tietokirjan – "Olen aivan varma siitä että en olisi parempaan pystynyt"
 14. Sotakirjallisuudesta tuli naisten laji – Petra Rautiaisen pian ilmestyvässä romaanissa perataan Lapin sotaa ja vankileirien tapahtumia
 15. Kuntalaiset sanovat kyselyssä kuntaliitoksille selkeästi "ei" – suopeus kuntatalouden tasapainottamistoimia kohtaan kasvussa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.