Yhtymä toivoo, ettei terveyskeskuksia ruuhkauteta kyselyillä koronarokotuksista, aikoja ei voi varata vielä – ”Valmistaudumme yli 300 000 rokotukseen kesään mennessä”

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedottaa joukkorokotusten alkamisesta erikseen. Arkisto / Anton Soinne

ESS

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella asuvan väestön koronarokotukset alkavat helmikuun aikana. Rokote tarjotaan määrätyssä järjestyksessä, joten asukkaiden toivotaan välttävän rokotuksiin liittyviä tiedusteluja terveysasemilta ja sote-keskuksista, jotta puhelinliikenne ei ruuhkaudu.

Hyvinvointiyhtymä tiedottaa joukkorokotusten alkamisesta erikseen. Samoin kerrotaan, kun ajanvaraus koronarokotuksen avataan.

– Iäkkäille on suunnitelmissa lähettää kirjepostia, mutta muutakin tiedotusta on tulossa, kertoo yhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen

Välipäivän jälkeen kaksi uutta tartuntaa, sairaalahoidossa yksi potilas

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti ensin rokotetaan Covid-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö. Myös iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat ovat ensin rokotettavien ryhmässä.

Seuraavaksi rokotetaan 70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat ja sitten henkilöt, joilla on vakavalle Covid-19-taudille altistavia sairauksia.

Näiden ryhmien jälkeen vuorossa ovat muut.

Tällä viikolla rokotukset aloitettiin hyvinvointiyhtymän alueella sijaitsevissa sosiaalihuollon toimintayksiköissä, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä tehostetussa asumispalvelussa asuville mielenterveyskuntoutujille.

– Rokotettavia asukkaita ja henkilökuntaa on yhteensä yli 4000, Lehtinen kertoo. 

Maanantaina aloitettiin myös toisen rokoteannoksen antaminen jo rokotetulle sote-henkilöstölle.

Ville Lehtinen kertoo, että tässä vaiheessa rokottamista rajoittaa rokotusten saatavuus. 

– ­Valmistaudumme yli 300 000 rokotukseen kesään mennessä. Aikoja järjestetään sen mukaan, miten saamme rokotetta maakuntaan. Rokotuspaikkoja lisätään myös, kun rokotteita tulee enemmän. Kun väestöä aletaan rokottaa, tarjolle tulee myös rokotusaikoja iltaisin ja viikonloppuisin.

Väestölle tarjottava koronavirusrokote on maksuton ja vapaaehtoinen. Rokotusten etenemistä rajoittaa tässä vaiheessa rokotteiden saatavuus, kertoo yhtymä tiedotteessa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 19.1. klo 18.15 Ville Lehtisen kommenteilla.

Yli 100 siirtyi etäopetukseen Hollolan Kalliolan koulussa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut