Torikauppiaat tuohtuivat: Uudet säännöt voivat tappaa torikaupan

Sirpa Ratia

Lahden kaavailemat uudet torisäännöt voivat tappaa torikaupan, varoittavat pitkäaikaiset kantakauppiaat Esko Sevón ja Jari Rinne.

Sevón kertoo harkitsevansa vakavasti 42 vuotta kestäneen uransa jatkamista, mikäli tori tulee jatkossa tyhjentää viikonlopuiksi myyntikalustosta.

Jari Rinteen mielestä torisääntöjä ei saa muuttaa. Telineet tulisi voida säilyttää paikallaan edellyttäen, että ne ovat siistit.

- Kyse on äärimmäisen isosta hommasta. Torikauppa loppuu justiinsa. Se on kylmä fakta. Jos kaupunki tätä haluaa, se tarkoittaa, että tori on kohta tyhjä. Minäkin työllistän kesällä kymmenen työtöntä, Rinne huomauttaa.

Sevónilla on ollut kesäisin töissä 4-8 henkilöä.

Osa torikauppiasta on palannut kahden vuoden evakon jälkeen uudistuneelle torille. Yksi heistä on tekstiilikauppaa harjoittava Singh Major. Kantakauppiaspaikka ei ole vielä selvillä ja myyntipaikka torilla on vaihtunut päivittäin.

Tori-isäntä Timo Arasolan mukaan kesäkuun puolivälin jälkeen tai heinäkuun markkinoilla on selkeämpi käsitys siitä, missä kukin torilla on.

Tori saa neljälle sivulleen lehmukset, joiden istutukset alkoivat tällä viikolla Torikadun puolelta. Silmäniloa vihkiäisiin tuovat orvokkeja sisältävät istutuslaatikot, joita sijoitetaan tapahtumateltan lisäksi myös porrashuoneiden lähelle. Säiden lämmettyä tuodaan torille kukkapylväitä sekä kukka-amppeleita valaisinpylväisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.