Lähijunaan pummilla? Tulee herkästi kalliiksi, kertoo VR uudistuksestaan

Jatkossa valvontamaksun saanut henkilö voi jatkaa matkaansa ostamalla lipun. Pirjo Kamppila

Kari Anttinen

Liputta matkustavalle voidaan helmikuun alusta lähtien lätkäistä VR:n lähijunassa 80 euron valvontamaksu. Se otetaan käyttöön lähijunissa Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan, Riihimäen ja Lahden välillä sekä Pirkanmaalla, kertoi VR tiistaina.

Valvontamaksun määräämisestä huolehtivat lähiliikennejunien konduktöörit lippujen katsomisen yhteydessä. Maksun perimisestä huolehtii VR:n yhteistyökumppani Uuva.

Konduktöörit ovat tähänkin saakka tarkastaneet muun muassa Z- ja G-junissa matkustavien matkaliput. Liputonta matkustajaa on neuvottu lipun ostamisessa ja tarvittaessa hänet on poistettu kyydistä. Valvontamaksun määrääminen perustuu VR:n mukaan matkustusehtoihin. Matkustaja sitoutuu noudattamaan voimassa olevia matkustusehtoja, joihin kuuluu asianmukaisen matkalipun ostaminen.

– Haluamme, että liputta matkustaminen edelleen vähenee ja myös asiakkaamme ovat toivoneet meiltä tarkempaa matkustusoikeuden valvontaa. Asiakkaan suuntaanhan mikään ei muutu, sillä voimassa oleva matkalippu ja mahdollisiin alennuksiin oikeuttavat todistukset tulee olla aina mukana junalla matkustettaessa. Mikäli matkustajalla ei ole mukana voimassa olevaa lippua, voidaan hänelle silloin jatkossa määrätä valvontamaksu, kertoo lähiliikennejohtaja Anu Punola tiedotteessa.

Jatkossa valvontamaksun saanut henkilö voi jatkaa matkaansa ostamalla lipun. Muussa tapauksessa hänet voidaan ohjata ulos.

VR huomauttaa, ettei lipun ostaminen peruuta valvontamaksua.

Vihreät esittää lähijunien palauttamista isoille kaupunkiseuduille – puolueen mielestä liikenne tulisi aloittaa Turun, Tampereen, Oulun, Lappeenrannan, Lahden ja Kouvolan kaupunkiseuduilla vuoteen 2023 mennessä

Aiemmin suosittu aamujuna Lahdesta Helsinkiin ei nyt kulje

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut