19.1. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Välipäivän jälkeen kaksi uutta tartuntaa, sairaalahoidossa yksi potilas

Kari Anttinen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin maanantaina kaksi koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronapotilas.

Sunnuntaina yhtymän alueella ei varmistunut yhtään uutta koronatartuntaa. Se oli ensimmäinen päivä ilman uusia koronapotilaita marraskuun 1. päivän jälkeen.

Sunnuntaina ei yhtään uutta varmistettua tartuntaa - ensimmäinen päivä sitten marraskuun alun

Yhtymä on ottanut alueellaan runsaat 66 000 koronavirusnäytettä. Varmistettuja tartuntoja on 1 121.

Leviämisvaiheen Lahdessa ja Hollolassa tiukennetaan tiistaista 26. tammikuuta alkaen suosituksia ennakoivasti, vaikka epidemiatilanne ei ole vielä heikentynyt. Syynä ovat aiempaa herkemmin leviävät virusmuunnokset.

Yhtymä suosittelee, että  Lahdessa ja Hollolassa siirrytään  korkeakouluissa ja toisen asteen opetuksessa etäopetukseen 28.1. mennessä. Suositus ei koske välttämätöntä lähiopetusta.

Kiihtymisvaiheessa olevalla yhtymän alueella toisen asteen opetus voi jatkua lähiopetuksena. Maskisuositus on voimassa kuudesluokkalaisista alkaen. Koulujen maskisuositus koskee koko henkilökuntaa. Maskien tarjoamisesta huolehtii kunta.

Leviämisvaiheessa olevalla yhtymän alueella suositellaan sisätiloissa kokoontuvien lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta tilapäisesti keskeytettäväksi. Lasten ja nuorten ulkotiloissa olevat harrastusryhmät suositellaan jakamaan enintään 10 hengen pienryhmiin.

Koronarajoitukset jatkuvat: lasten ja nuorten harrastukset tauolle Lahdessa ja Hollolassa, toinen aste etäopetukseen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut